• Linn Andresen og J18 er klare for ny Lerøyrunde.

Helt syk oppladning

06.03.15 // Spillere i fleng på både J16- og J18-lagene har hanglet den siste uken før de skal i aksjon i Bring- og Lerøyserien denne helgen.

Skrevet av Erik Øie

Det var den dårlige nyheten. Den gode nyheten er at de fleste er på bedringens vei og kampklare til helgen.

– Alle er tilbake i trening hos oss. Det har vært tre-fire uker med feber, vondt i halsen og tett i brystet. Nå ser det bedre ut, og vi er så rustet som vi kan være med tanke på spillere. Men vi kunne hatt en bedre inngang til runden, sier trener Pål Sørum til glassverketelite.no.

Glassverket J18 skal prøve å «reise kjerringa» mot Byåsen i den første kampen i Drammenshallen på lørdag kl 12. Deretter følger tradisjonsklubben Fjellhammer kl 15, før Viking fra Bergen, også de med flere landslagsspillere, er siste motstander søndag kl 12.00.

– Det hadde jo vært moro å ta revansje mot Byåsen etter elitelagets tap på onsdag. Det er vel noen av de samme spillerne, og jeg vet de har seks aldersbestemte landslagsspillere. Byåsen er naturligvis favoritter etter å ha vunnet stort i mange av kampene sine. Men de slo for eksempel Våg med to mål, mens vi slo Våg med seks, så det er muligheter, sier Sørum.

Lerøylaget til Glassverket har bare vunnet en kamp i løpet av de tre første rundene, slik at det hadde smakt godt med noen poeng.

– Vi blir litt preget av å tape så mange kamper, så det hadde ikke gjort noe om vi karret til oss noen poeng i hjemmerunden. Det hadde vært fint å få med seg inn i innspurten av sesongen, sier Sørum.

For Glassverket J16 har situasjonen vært akkurat den samme, noe som betyr at treningene ikke har blitt helt som forventet.

– Det har vært uvanlig mye sykdom de siste ukene, så oppladningen har ikke vært optimal. Noen har ikke fått trent i det hele tatt, og vi har ikke fått trent på det vi ønsket å trene på. Men det fine er at alle ser ut til å være klare til helgen, sier trener Espen Rødevand.

Bring-laget er allerede klare for finalerunden, og har bare tapt to av de tolv kampene til nå. Men i Oppsal Arena venter knalltøff motstand i de tre lagene over Glassverket på tabellen. Sarpsborg og Bjarg venter kl 10.15 og 17.45 på lørdag, mens Gjøvik er motstander søndag kl 16.30. Alle ubeseiret i Bring til nå.

– Vi vil gjerne vinne mot alle, men vi vet at de lagene er bedre enn oss. Får vi poeng i helgen så er det en bonus. Men det er sånne kamper vi liker å spille. Det er når vi møter de beste lagene at vi får best utvikling, og vi får bra pekepinn på hvordan vi ligger an, sier Rødevand.

Av Peter Tubaas