• Ane Hovland er klar for EM-kvalifisering!

Fikk sjokk da hun fikk Georgia-billett

06.03.15 // Ane Hovland skal snart ut og reise langt, på sin første utenlandstur med ungdomslandslaget (LK98).

Skrevet av Erik Øie

Ane Hovland har kjempet hardt for å komme seg inn i troppen som skal spille EM-kvalifisering i Georgia 20. – 22. mars. Hun hadde håpet, men ble veldig lettet da bekreftelsen kom tidligere denne uken.

– Jeg fikk helt sjokk da jeg fikk mailen. Jeg trodde ikke det skulle komme så fort. Jeg tror jeg omtrent hoppet oppå Matilde Johansen da jeg fikk uttaket, ler Ane Hovland.

Norge møter Litauen, Nederland og Georgia og de to beste lagene i turneringen går til EM senere i år.

– Det hadde vært kjempegøy å kvalifisere oss til EM. Jeg vet ikke så mye om Georgia, annet enn at det blir en sinnsykt lang reise. Jeg kjenner ikke motstanderne noe særlig heller, så det blir spennende å se hvordan håndball de spiller, spesielt Georgia.

LK98 valgte å reise med tre linjespillere, så Ane Hovland får kamp om spilletiden med Stine Strengenes og Synne Fossheim.

– Vi har god kontakt med hverandre, så jeg ble glad når alle tre ble tatt ut, sier Svelvik-jenta.

Da Norge vant turneringen i Tynset for noen uker siden var det tjukt av venner og kjente på tribunen. Det blir litt verre i Georgia.

– Haha, ja, jeg forventer ikke at det kommer noen dit. Det er langt å reise, så det skal litt til. Men det er alltid kjekt å vite at jeg har mamma og pappa eller andre på tribunen, sier Hovland.

Og vi skal ikke glemme at trener for LK98 er Kenneth Gabrielsen, i tospann med Vigdis Holmeset. Laget vil være samlet fra 17. – 24. mars.

PS! Georgia ligger like sør for OL-byen Sotsji og grenser til Russland, Aserbajdsjan, Armenia og Tyrkia.

Veronica Kristiansen ble denne uken tatt ut i A-landslagstroppen som skal til Frankrike, hvor de også møter Polen og Danmark i Golden League (går på TV2 Sportskanalen). Kari Brattset og Kristin Nørstebø ble tatt ut til rekruttlandslagets tropp som skal til Portugal og møte Finland, Italia og vertslandet. Jeanett Kristiansen var også tatt ut, men har meldt forfall på grunn av skaden i høyrehånden.

Av Peter Tubaas