Tomme etter nedturen

04.03.15 // Byåsen viste ingen nåde og stakk av med begge poengene i «sølvkampen» i Drammenshallen i kveld.

Skrevet av Erik Øie

Drammen (glassverketelite.no): Det var ikke en snakkesalig gjeng som gikk i garderoben etter ettmålstapet mot Byåsen. Det var forståelig nok, for i kveld kunne Glassverket sikret seg sølvet i Grundigligaen.

– Det er dritsurt, for dette burde vi hatt, men så roter vi det bort i stedet. Byåsen er veldig gode, men vi er bedre og burde slått dem, sier Kari Brattset.

28-29-tapet mot Byåsen var den første av fire matchballer for Glassverket.

– Dette var skikkelig surt. Det er ikke så veldig mye mer å si. Byåsen er ikke så gode at de bør slå oss. Det er vi som underpresterer i dag, sier Renate Saastad Sømme.

Trønderne var på hugget og hadde en knapp ledelse mesteparten av første omgang. Rett før pause utliknet Veronica Kristiansen til 14-14, og samme jenta ledet også an da de lilla gikk opp i en firemålsledelse tidlig i andre omgang.

Så var det brått slutt. Byåsen tok over initiativet og bare en knallgod Sissi Karlsson i mål holdt Glassverket inne i kampen. Samtidig ble det tammere i angrep.

– Vi spiller forferdelig dårlig forsvar i perioden de tar oss igjen. Vi slipper til altfor mye innspill og altfor lette skudd. Hvis vi skal slippe til så mange skudd, så må vi skåre i hvert angrep selv også, og det gjorde vi heller ikke, sier Kristin Nørstebø.

Byåsen lå hele tre mål foran etter 22 minutter, men Glassverket fightet seg tilbake og spenningen var ikke over før fløyta gikk.

– Nå er vi bare skuffa, jeg vet nesten ikke hva jeg skulle si. Men nå får vi bare samle oss, så har vi en ny mulighet neste uke. Vi kan deppe i kveld, men så er det på an igjen i morgen, sier Monica Iversen.

– De kan få deppe ut dagen, det får holde. Vi skal ikke glemme at vi møter et lag som har spilt bra i det siste og som er i kvartfinale i Europacup, som står skikkelig på. Men når vi leder med tre mål, 21-18, og ikke har lyst å ta den matchballen så får vi som fortjent. Jeg synes vi henger bra med til 40 minutter, men så er det over, sier trener Geir Oustorp.

Mer enn 600 tilskuere fikk se et Glassverket-lag som ikke var helt på det nivået vi har sett tidligere vinter.

– Vi skulle tatt det hjem i dag. Mulig vi tror at det skal gå på automatikk, men det gjør det jo ikke. Kanskje vi ble litt trygge da vi lå fire mål foran, for det går aldri av seg selv. Jeg synes nesten det er litt flaut at vi ikke får det ut i en kamp som dette, med disse rammene, sier Emilie Christensen.

Det var en slukøret gjeng som gikk hjem etter det som kunne vært en fest i Drammenshallen i kveld, men det hjelper ikke å henge lenge med odet.

Men kampens store lyspunkt var Sissi Karlsson. Hun stod hele kampen og hadde en redningsprosent på rundt 50 i sin beste Glassverket-kamp. Ingen fortjente bestemannspremien mer enn henne i dag.

– Det er enormt mye verdt for min del. Det har vært en tøff vei tilbake etter skade, så det kjennes godt. Det er første gangen jeg har fått skikkelig klaff. Det gjør mye for selvtilliten å kunne gjøre en sånn kamp, selv om det var surt at vi tapte, sier Karlsson.

Kampfakta: Glassverket – Byåsen 28-29 (14-14/14-15)
Grundigligaen 1415. Drammenshallen (Drammen), onsdag 4. mars 2015 kl 18.00
Tilskuere: 989
Glassverket: Sissi Karlsson, Tiril Günther Merg 1, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 4, Kari Brattset 4, Veronica Kristiansen 8, Pia Narvesen 1, Renate Saastad Sømme 3, Emilie Christensen 3, Charlotte Kristiansen, Hege Bakken Wahlquist 4.
Toppskårere: Veronica Kristiansen, Glassverket 8 og Maren Gundersen, Byåsen 8.
Tominuttere: Glassverket 2, Byåsen 1
Gule kort: Glassverket 2, Byåsen 2

Neste kamp: Tertnes – Glassverket, Grundigligaen, Haukelandshallen (Bergen), onsdag 11. mars 2015, kl 18.00.

Av Peter Tubaas