• Veronica Kristiansen jubler for skåring mot Byåsen i høstkampen.

Tempo og temperatur i vente

03.03.15 // Møtet med Byåsen på onsdag kommer til å bli en skikkelig fartsetappe for Glassverket.

Skrevet av petertu

Det er to ambisiøse og løpsvillige lag som skal gjøre opp seg imellom i Drammenshallen på onsdag. Glassverket kjemper for en sølvmedalje i serien, mens Byåsen overbeviste stort så sent som på søndag og har fått ferten av medalje etter en trøblete innledning på sesongen.

– Vi møter et lag som har svingt en del i år, men som nå er på vei til å finne formen. Vi så mot Tertnes på søndag hva som bor i dem, sier Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen.

Mot Tertnes på hjemmebane var det liten tvil om hvor det ville ende. Byåsen festet ganske raskt grepet rundt medaljekandidaten fra Bergen og løp dem i senk. Gabrielsen har sansen for spillestilen.

– Det er et vanvittig tempo på Byåsen, og de løper på alt. De har fått en fin struktur på spillet sitt etter hvert. De har mange gode unge jenter utpå der, blant annet målfarlige Maren Gundersen på linja. I mål har de dessuten fått en rutinert Ingrid Ødegård. Etter å ha slitt litt i starten, har de funnet en måte å spille på som fungerer med de unge spillerne sine, sier treneren.

Men Glassverket vant ganske komfortabelt sist lagene møttes i Drammenshallen. Og ikke minst slo Glassverket Byåsen hele 32-25 i Nidarøhallen 2. november i fjor.

– Da vi møtte dem sist, hadde de jo i utgangspunktet en sterkere tropp enn nå. De hadde for eksempel med Tonje Nøstvold den gangen. Så det var en stor prestasjon å slå dem med sju mål der oppe. Men de skal spille kvartfinale i europacupen, så det sier seg selv at de ikke er et dårlig lag, sier Gabrielsen.

PS! Husk at det er SuperOnsdag på onsdag. Det betyr at du får med deg Drammen HK mot serieleder ØIF Arendal rett etter at jentene er ferdig med sin kamp. Møt opp!