• Sofie Lillelien tok tak i sin første seniorkamp på lørdag. Her fra et oppgjør mot Grue i Bring-kvalifisering i høst.

Debutanten tok ansvar

01.03.15 // Sofie Lillelien (17) ledet an da 2. divisjonslaget snudde kampen mot Vikersund helt på tampen lørdag.

Skrevet av petertu

J16-spilleren spilte sin første seniorkamp da Glassverket vant 20-18 borte mot Vikersund på lørdag. Hun spilte den siste drøye halve omgangen.

– Det var på hengende håret i dag, det ble avgjort i siste minuttet. Vi startet veldig dårlig og skåret ikke før etter kvarteret. Vi lå bak hele kampen, med unntak av helt på slutten, sier trener Pål Sørum.

Glassverket lå fem mål bak da Sofie Lillelien, som akkurat har fylt 17 år, kom innpå som midtback og tok skikkelig tak.

– Da hun kom inn ble det litt ny giv i laget. Fem minutter før slutt lå vi to mål bak og tok en timeout for å legge en slagplan for resten av kampen. Den fulgte vi til punkt og prikke og ga 100 prosent i hver duell. Samtidig fikk Vikersund noen tominuttere mot slutten, sier Sørum.

Mot slutten av kampen var det nettopp J16-spillerne Sofie Lillelien og Ane Hovland som skåret de avgjørende målene, mens en annen J16-spiller, Mathilde Johansen, ble kampens toppskårer med åtte mål (delt med Christina Indresæther), fem av dem på straffekast. Målvakt Silje Meese Johannessen leverte også noen viktige redninger i sluttfasen.

Glassverket 2 stilte uten A-lagsspillere på grunn av Stabæk-kampen som gikk omtrent samtidig. I tillegg tjenestegjør Marte Langeli på øverste nivå etter at Guro Rundbråten røk korsbåndet. Spillere som Ida Gundhus Alexandersson og Sofie Tangen Syvertsen har også vært fast inventar, men kunne ikke spille på grunn av sykdom.

– Jeg synes vi leverer veldig bra med et lag bestående av J16- og J18-spillere mot Vikersund. De som fikk sjansen tok ansvar og var flinke, sier treneren.

Glassverket 2 ligger på fjerdeplass på tabellen i 2. divisjon avdeling 1, når det er tre kamper igjen å spille.

Kampfakta: Vikersund – Glassverket 2 18-20 (9-6/9-14)
Glassverket 2: Silje Meese Johannessen, Ane Hovland 3, Mathilde Johansen 8, Sofie Lillelien 1, Pernille Borge Karlsen 1, Kjersti Ramstad 4, Andrea Charlotte Borge, Rebecca Våraker, Victoria Ciobanu 1, Leona Williams, Celine Håkestad 2.

Neste kamp: Glassverket 2 – Gjerpen 2, Glassverket idrettshall, fredag 13. mars 2015, kl 1900.

Av Peter Tubaas