• Kristin Nørstebø ble toppskårer på Glassverket med seks mål mot gamleklubben Stabæk.

Første borteseier mot Stabæk

28.02.15 // Glassverket var nok en gang sterke på bortebane, men fikk kamp av et hardt kjempende hjemmelag i Nadderud Arena.

Skrevet av petertu

Bekkestua (glassverketelite.no): Kristin Nørstebø ble kåret til Glassverkets beste mot gamleklubben og fikk en bag i premie, og i den ble det med to poeng hjem.

– Jeg synes vi viser styrke ved å vinne på en dårlig dag. Men det ble en rar kamp i en veldig fin håndballhall. Jeg er fornøyd med to poeng, men det er unødvendig av oss å være så dårlige i starten av kampen, sier Kristin Nørstebø til glassverketelite.no.

I starten bommet Glassverket, mens Stabæk så ut til å treffe på det meste. De blåkledde gikk opp i en tidlig 8-3-ledelse foran et altfor fåtallig hjemmepublikum.

– Jeg var veldig rolig, jeg følte at vi hadde mye å gå på. Vi startet jo med tre i stanga, og hadde vi hatt de to så hadde det vært jevnt. Derfor var jeg sikker på det ville snu, sier Nørstebø.

Sissi Karlsson fikk en trøblete start i Glassverket-målet, mens Marte Langeli kom inn etter ni minutter og leverte en ny god kamp. Karlsson kom innpå igjen mot slutten og avsluttet kampen bra.

– Vi kan vel si at vi ikke helt har kommet oss over at Guro Rundbråten er ute. Både Sissi og Marte gjør så godt de kan, men mangler kamptrening, så de må få litt tid. Forsvaret er ikke helt med de heller, samtidig som Stabæk lykkes med det de er gode på, sier trener Geir Oustorp om starten av kampen.

Stabæk yppet seg litt i starten av andre omgang også, før Glassverket festet grepet det siste kvarteret av kampen, som ble mye mer spennende enn de fleste trodde på forhånd.

– Vi er ikke klare når kampen begynner, selv om det ikke var noe som skulle tyde på det i garderoben på forhånd. Men vi visste vi bare måtte male på med det vi kan. Og da synes jeg vi sakte, men sikkert, sager det av, sier Emilie Christensen.

Noen undervurdering vil ikke Hege Bakken Wahlquist være med på at det var.

– Jeg synes ikke vi tar lett på det i det hele tatt. Det har vi snakket så mye om. Likevel roter vi det til. Jeg synes vi spesielt slapp dem veldig lett til i forsvar med de raske skuddene sine. Men selv om vi lå under med fem så ventet jeg bare på at vi skulle våkne, sier hun.

Glassverket klarte å snu det fra fem mål bak, til en tomålssledelse til pause etter at Renate Saasstad Sømme avrundet omgangen med 16-14.

– Det som er positivt i dag er at det ser ut som vi er bedre trent. Vi løper fra dem i siste del av første omgang og siste del av andre omgang. Derfor blir det en solid seier til slutt, sier Geir Oustorp.

Men det satt et stykke inne. I stedet for at Glassverket skulle fortsette å dra fra, var Stabæk så på hugget at de gikk opp i en 21-19-ledelse ti minutter ut i andre omgang. På benken måtte trenerne holde hodet kaldt.

– Det er ikke noe hyggelig å måtte ta time-out og hyle og skrike. Vi vil gjerne lede hele tida og være rolig fra benken. Men vi må huske at vi spiller mot et lag som kan gå på banen nesten uten press, og det er tross alt spillere som trener hver dag det her også, sier Oustorp.

Glassverket har tradisjonelt slitt med Stabæk både på hjemme- og bortebane og tok sin første borteseier mot bærumsklubben noen sinne i dag.

PS! Tre minutter ut i andre omgang skåret Charlotte Kristiansen sitt første mål etter comebacket, og det attpåtil på 26-årsdagen sin.

– Det var jo veldig gøy, og jeg synes det var et bra mål også, om jeg får si det selv. Jeg kunne sikkert vært enda mer «på» i angrep, men jeg synes jeg stod ganske godt i forsvar, sier Kristiansen.

Kampfakta: Stabæk – Glassverket 23-30 (14-16/9-14)
Grundigligaen 1415. Nadderud Arena (Bekkestua), lørdag 28. februar 2015 kl 15.00
Tilskuere: 200
Glassverket: Marte Langeli, Sissi Karlsson, Tiril Günther Merg, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 6, Kari Brattset 4, Veronica Kristiansen 5, Mina Gustavsen 2, Pia Narvesen 1, Renate Saastad Sømme 3, Emilie Christensen 3, Julia Gellein Vangen, Trine Bronsta, Eline Rikartsen, Charlotte Kristiansen 1, Hege Bakken Wahlquist 5.
Toppskårere: Thea Karlshaugen Pettersen, Stabæk 7 og Kristin Nørstebø, Glassverket 6.
Tominuttere: Stabæk 2, Glassverket ingen.
Gule kort: Stabæk 1, Glassverket 2.

Neste kamp: Glassverket – Byåsen, Grundigligaen, Drammenshallen (Drammen), onsdag 4. mars 2015, kl 18.00.

Av Peter Tubaas