• Samarbeid og kommunikasjon er viktige elementer når Glassverket-bussen skal rulle videre mot nye mål, mener trener Kenneth Gabrielsen.

– Lurt å lytte til Marit

25.02.15 // Kenneth Gabrielsen gir Marit Breivik full støtte i det hun uttalte til hjemmesiden tirsdag. – Vi trenger flere til å bidra for å ta nye steg, sier han.

Skrevet av petertu

Glassverket har tatt lange steg på de tre årene laget har vært i øverste divisjon. Nå kjemper laget om sølvmedalje etter en 8. og 6. plass de to første sesongene.

– Vi har egentlig kommet litt for langt på litt for kort tid. Det gjør oss sårbare, og vi er fullstendig klar over at vi må bli bedre på alle områder. Vi må forsterke det som er bra og skaffe oss kompetanse og kapasitet på områder vi ikke er gode nok på i dag, sier trener Kenneth Gabrielsen til glassverketelite.no.

Det var tirsdag at glassverketelite.no publiserte et intervju med tidligere landslagssjef Marit Breivik, hvor hun understreket nettopp behovet for utvikle hele klubben, ikke gape for høyt og gjøre ting i fellesskap.

– Jeg synes det er veldig hyggelig at så profilerte håndballpersonligheter engasjerer seg i hvordan vi skal utvikle Glassverket videre. Marit er en kapasitet som det er lurt å lytte til. Det hun sier stemmer 100 prosent, sier Gabrielsen.

På veien fra 1. divisjon til medaljekamp i Grundigligaen har Glassverket hatt uvurderlig hjelp av frivillige, en god gjeng av entusiaster som ikke lar seg be to ganger dersom klubben trenger hjelp.

– Vi er utrolig fornøyde med alle som stiller opp og bidrar i dag. Uten alle som står på sent og tidlig på dugnad for Glassverket, både rundt A-laget og aldersbestemte lag, så hadde det ikke gått. Vi må bare ha enda flere, og jeg håper det vi er i ferd med å få til nå, gjør det enda mer attraktivt å bidra, sier Gabrielsen.

Glassverket er ikke bare i posisjon til medalje i Grundigligaen, men også veldig nær å realisere drømmen om europacupspill til høsten. Det gjør det ikke mindre aktuelt å styrke klubben i alle ledd.

– Uansett hva som skjer trenger vi flere til å bidra slik at vi kan holde oss på det nivået vi er på i dag, og forhåpentligvis ta enda noen steg til. Vi må ha flere frivillige og enda mer engasjement enn det vi har i dag. Er det noen som brenner etter lyst til å være med på den lilla reisen, er det bare å ta kontakt med Anja Lønseth, Stig Pedersen eller undertegnede, smiler Gabrielsen.

Foruten å ha de rette ressursene rundt lagene, må klubben også ha en kultur internt som gjør at alle drar i samme retning, det vil si en helhetstenking som gjennomsyrer alle deler av klubben.

– Det er det vi prøver å få til for eksempel med junioravdelingen, som vi ser på som like viktig som alt annet. Jeg håper vi kan knytte enda sterkere bånd mellom junior- og elitesatsingen, for det er to sider av samme sak. Vi er i ferd med å få en god struktur på samarbeidet, men vi kan helt sikkert bli enda bedre. Det vil alltid være mange meninger om hvordan vi skal gjøre ting, men det er først og fremst positivt, sier treneren.

Kommunikasjon er stikkordet for å klare å etablere den kulturen klubben trenger for å bli enda bedre.

– Både jeg og alle andre i klubben må bli enda flinkere til å snakke sammen. Jeg tror Glassverket har akkurat de samme utfordringene som alle andre klubber, og det aller viktigste for alle som driver med lagbygging er at vi må snakke med hverandre og ikke om hverandre, sier Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas