• Elitespillerne stiller også på håndballskoledugnad denne uken. Her er det Tiril Günther Merg som er i aksjon under «Klubbdeal» forrige uke.

Håndballskolen i full gang

23.02.15 // Drammenshallen var full av ivrige unger den første dagen i vinterferien. Felles for alle var stor interesse for ball.

Skrevet av NTH

Mandag åpnet håndballskolen Glassverket arrangerer sammen med Gjensidigestiftelsen.

– Det er gøy å være i gang. Det så ut som ungene koste seg i dag. Vi har hele Drammenshallen til disposisjon og hadde mange av elitespillerne som instruktører. Det var stas for dem, sier ansvarlig for håndballskolen, Håkon Hval Andersen.

Håndballskolen pågår fra mandag til fredag denne uken. Totalt ble det 65 påmeldte, et stykke under det Glassverket håpet på.

– Vi ønsket naturligvis en del mer, så vi er ikke helt fornøyde med det. Men det er det første året, vi hadde noen tekniske problemer med påmeldingene og vet vi kunne vært flinkere med markedsføringen. Det var også noen som synes det ble for mye med fem dager. Men det tar vi med oss videre, og jeg mener at dette absolutt er et konsept vi må gjenta neste år, sier Hval Andersen.

Mandag var Sissi Karlsson, Renate Saastad Sømme og Eline Rikartsen og Jeanett og Veronica Kristiansen med fra elitelaget. Også onsdag og fredag er elitespillere på plass. Tirsdag er det J18-laget som tar ansvar, mens J16 er instruktører på torsdag.

– Det er flest jenter som er påmeldt og mange er ganske unge, så det blir mer aktivitet enn håndballtrening. Men de får holde på med aktiviteter de synes er moro, en blanding av fysiske og tekniske øvelser. Vi deler inn i grupper og roterer slik at de får litt variasjon. Det gjelder å holde dem i gang og leke med ballen, sier han.

Håkon Hval Andersen jobber gjerne dugnad for Glassverket i vinterferien, men har med seg flere gode hjelpere. I dag fikk han blant annet hjelp av Kenneth Gabrielsen da det skulle serveres lunsj til sultne unger.

– Det var gøy å være med i dag. Jentene gjorde en kjempejobb og det så ut som ungene trivdes. Håkon og jeg laget lunsj til alle, det fungerte bra, smiler Gabrielsen, som kommer tilbake på håndballskolen allerede tirsdag.

Også media er interesserte i hva som skjer i Drammenshallen, og på onsdag har NRK Buskerudsendinga meldt sin ankomst, trolig for å lage radio på direkten fra starten av håndballskolen den dagen.

Av Peter Tubaas