• Ane Hovland har spilt tre u-landskamper for Norge i helgen. Bildet er fra en LK98-trening i Drammenshallen i januar.

Var spent før landslagsdebuten

22.02.15 // Ane Hovland hadde egen «fanklubb» fra Svelvik på tribunen da hun spilte sine aller første landskamper i helgen.

Glassverkets målfarlige J16-spiller Ane Hovland var kjempespent før sin landslagsdebut i fredagens kamp mot Serbia (42-19) på Tynset.

– Det var stort å få spille for Norge. Jeg tenkte bare at jeg måtte gjøre det beste ut av det og vise meg fra en god side. Jeg ville vise at jeg aldri gir opp og samtidig ikke vise at jeg var ganske nervøs. Men jeg fikk støtte fra fine jenter rundt meg, så det gikk bra, sier hun til glassverketelite.no.

Hovland kom innpå etter drøyt halvspilt første omgang og skåret tre mål da Norge slo Serbia grundig i Tynsethallen.

– Det var greit å starte på benken. Man har alltid lyst til å starte, men da fikk jeg i hvert fall sjansen til å se litt hvordan jentene spiller først, så det gjorde ingenting å sitte på benken i begynnelsen, sier hun.

Senere i helgen ble det kamper mot Tyskland (32-22) på lørdag og mot Serbia igjen søndag (35-21). Svelvik-jenta skåret fire mål til sammen og skaffet også Norge tre straffekast. En tominutter ble det også på Hovland, og det skjer ikke så ofte.

– Jeg synes den første kampen mot Serbia var min beste. I den andre mot Tyskland fikk jeg ingen innspill, men gjorde jobben bakover. Den siste kampen var den jeg spilte mest i. I forsvar gikk det bra i de to første, mens den siste kampen ikke var så bra. I angrep gikk det brukbart i alle tre kampene. Alt i alt er jeg fornøyd med helgen, oppsummerer hun.

At man får sine første kamper for aldersbestemte landslag er en stor begivenhet både for familie og venner. Det var rene fanklubben som hadde tatt turen de nærmere 40 milene fra Svelvik til tettstedet helt nord i Hedmark.

– Det var helt sykt. På lørdag tror jeg det var 14 stykker som hadde kommet for å heie på meg. Det var mamma og pappa, besteforeldre, onkler og tanter og noen venninner. Det var veldig moro å oppleve dette sammen med dem, for de står på like mye som jeg gjør, sier hun.

Neste tiltak for LK98-landslaget er EM-kvalifisering i Georgia i slutten av mars. Det er antakelig mindre enn to uker til uttaket kommer, og tre linjespillere skal trolig reduseres til to i den troppen.

– Det er tøff konkurranse om plassene. Alle tre har gode kvaliteter. Men Stina Strengenes har utmerket seg mest og får mest spilletid av oss. Hun skårer mest og er ekstremt god bakover. Da blir det kanskje sånn at Synne Fossheim og jeg må kjempe om den andre plassen. Jeg kommer til å være ganske spent på det uttaket, smiler Hovland.

Av Peter Tubaas