• Mange lurte på hvorfor Guro Rundbråten gikk rundt på krykker i Drammenshallen på onsdag.

– En knusende nyhet

21.02.15 // Guro Rundbråten tok beskjeden om korsbåndskaden tungt. Nå venter operasjon og opptrening for Glassverket-målvakten.

Skrevet av NTH

Tidligere denne uken fikk Glassverkets solide siste skanse, Guro Rundbråten, beskjeden hun fryktet etter uhellet på trening fredag den 13. Korsbåndet var røket i det venstre kneet.

– Det var en knusende nyhet å få. Jeg fikk beskjeden tidlig på morgenen. Da gikk jeg bare å la meg igjen. Det var ikke noe gøy å skulle stå opp da, sier hun.

Hun fikk den nedslående nyheten av Glassverkets osteopat Sissel Gulaker Sandstrøm på tirsdag denne uken – og var forberedt på det verste.

– Det hadde gått noen dager, så jeg hadde rukket å tenke tanken. Jeg kjente godt at det var noe som ikke var riktig i kneet. Det var litt hovent og ganske vondt dagen etter. Men selv om det ble litt bedre, så var jeg ikke veldig optimistisk, sier hun.

Uhellet skjedde under en helt vanlig treningsøkt i Drammenshallen.

– Jeg stod bare i mål og var helt alene. Jeg hadde en sideforflytting, og da jeg landet så fikk jeg en vridning. Det kjentes som om kneet vrengte seg, sier hun.

Korsbåndskade betyr at sesongen er over og at det ikke blir spill på Glassverket-målvakten på en god stund.

– Det begynner gradvis å gå opp for meg. Det var spesielt å gå rundt i Drammenshallen på krykker på onsdag, sier hun.

Mens Sissi Karlsson og Marte Langeli tok ansvar mellom stengene satt Rundbråten på tribunen og gikk glipp av en seriekamp for første gang siden hun kom til Glassverket for snart to år siden.

24-åringen har ikke hatt kneproblemer tidligere. Nå skal hun trene seg opp til operasjon, før hun for alvor begynner opptreningen mot et comeback. Men fortsatt er det ikke helt sikkert når inngrepet skal gjøres.

– Vi må vente mellom fire og åtte uker, avhengig av hvordan det utvikler seg. Operasjon er egentlig eneste mulighet for spillere som skal prestere på det nivået som Guro er på, forteller Gulaker Sandstrøm.

Av Peter Tubaas