• Kristin Nørstebø og Kari Brattset i duell på landslagsstrening på torsdag.

Jobber hardt for drømmen

20.02.15 // GIF-logoen på brystet var byttet ut ned «Norge» på ryggen da Kristin Nørstebø og Kari Brattset trente med landslagsaktuelle spillere i Drammenshallen torsdag.

Skrevet av NTH

Drammen (glassverketelite.no): At de er med på denne samlingen betyr ganske enkelt at de er blant spillerne Thorir Hergeirsson tror kan gjøre en god jobb på landslaget i årene som kommer.

– Det er klart vi har kjempelyst til å spille på landslaget. Det vil alle som er her, ellers hadde det ikke vært nødvendig å være her. Ingenting er vel bedre enn å få spille på verdens beste håndballag. Det er det vi jobber for, sier Kristin Nørstebø.

– Det er ingen tvil om det, og det er alltid en mulighet for å kjempe seg til en plass i framtida. For min del tror jeg VM allerede i år kan vil bli vanskelig, men vi må jo bare jobbe videre for det, sier Kari Brattset.

Glassverket fikk fire jenter tatt ut til helgens samling i Drammenshallen. Men Jeanett Kristiansen måtte melde forfall i forkant og på torsdagsøkta måtte Veronica Kristiansen trene alternativt på grunn av en vond tå. Men Nørstebø og Brattset var med for fullt.

– Det trigger en masse motivasjon å være med her. Det tar vi med oss tilbake til klubben. Vi får trene med mange gode spillere og gjøre en del øvelser som vi ikke gjør i Glassverket, så det er nyttig, sier Brattset.

– Vi jobber litt annerledes her enn i Glassverket. I dag har vi for eksempel hatt fokus på utgruppert forsvar, noe vi gjør lite av i klubben. Her har vi fire trenere og veldig fokus på detaljer. De ser oss kanskje annenhver måned, og da er vi veldig konkrete på de tingene vi har blitt enige om å jobbe med siden sist, sier Nørstebø.

Å sette utviklingsmål er viktig for systematisk fremdrift.

– Ja, vi kan for eksempel få beskjed om å jobbe med forsvarsspillet i visse situasjoner og får da ekstra tilbakemeldinger på det. Vi setter våre egne utviklingsmål, og så har vi en samtale med trenerne på landslaget om dem. Så jobber vi videre med å bli bedre og følger opp utviklingsmålene i hverdagen, sier Nørstebø.

Brattset ble tatt ut til sin første rekruttsamling i juni i 2014, mens Kristin Nørstebø har en lang karriere på aldersbestemte landslag og er til og med verdensmester for juniorer. Hun har også fått noen A-kamper og vil gjerne ha flere. Men det er ikke alltid så lett å vite hvordan man ligger an.

– Ja, man er med den ene dagen og kan være ute den neste. Men det er nok litt bevisst fra ledelsen sin side. Vi skal ikke bli for trygge, for da må vi hele tiden vær på tå hev. Men vi vet jo at hvis man gjør det bra på rekruttlandslaget så er det ikke så langt fram, sier Nørstebø.

Spillerne er samlet i Drammen fra torsdag til søndag. Innen da håper Glassverket-spillerne å ha vist seg fram på en god måte.

– Jeg er fornøyd hvis jeg greier å skille meg ut og vise at jeg har noe å gjøre på et landslag, sier Nørstebø.

– Det blir det for min del også. Jeg har mye fokus på forsvaret nå, så hvis jeg får mestring på det og fremgang ellers så blir det bra, tror Brattset.

– Det er vel også en god søknad at vi gjør det så bra i Glassverket, at hele laget vårt gjør det så bra, legger Kristin Nørstebø til.

Av Peter Tubaas