• Kristin Nørstebø og Kari Brattset jubler - med et fantastisk publikum i ryggen.

Publikum skapte feststemning

19.02.15 // Og Glassverket og Skrim ga publikum skikkelig valuta for pengene i Drammenshallen. – Vi håper vi har rekruttert noen nye fans, sier spillerne.

Skrevet av NTH

Drammen (glassverketelite.no): Det ble drama helt til siste slutt i lokaloppgjøret. Og det endte godt, i hvert fall for hjemmelaget.

– Det er kjempegøy å vinne kamper på den måten, med publikum i ryggen. Vi merket spesielt at det tok seg opp når det ble så jevnt utover kampen. På sånne dager er det ekstra godt å vinne, sier Kari Brattset.

Lagene fulgte hverandre helt til døra, akkurat som ventet.

– Jeg fikk akkurat høre fra en venninne av meg at hun skulle komme på flere kamper, for hun synes det var kjempemorsomt å være her, sier Brattset.

Mer enn 1300 tilskuere så det ble en skikkelig slitekamp mellom Glassverket og Skrim i Drammenshallen.

– Ingen skal si at vi ikke gjorde det spennende for publikum i hvert fall. Det var helt sikkert moro for dem. Mamma hadde med seg noen venninner denne gangen, og de ville også gjerne komme igjen. Vi håper vi har rekruttert noen nye fans, sier Hege Bakken Wahlquist.

Det var 23-23 og halvannet minutt igjen da Emilie Christensen satte inn et av sine viktigste Glassverket-mål noen sinne. Skrim tar så timeout med 1.10 igjen å spille, og like etter får Christensen en tominutter. På dette tidspunktet var det ikke mange på tribunen som ble sittende.

– Det var helt fantastisk publikum i dag. Og jeg synes vi ga dem skikkelig valuta for pengene i det som var et typisk lokaloppgjør. Vi tar gjerne imot alle sammen og enda flere på alle hjemmekampene våre, smiler Emilie Christensen.

Så leverte Marte Langeli sin «livssviktige» redning med skuldra med 40 sekunder igjen. Ungjenta fikk masse støtte fra tribunen da hun kom på banen rett etter pause.

– Jeg hørte veldig godt at de ropte. Det var utrolig deilig. Det er ekstra gøy å spille håndball med sånn stemning i hallen, sier Langeli.

Publikum fikk se Glassverket gå i angrep og ta timeout med 13 sekunder igjen. I de hektiske sluttsekundene klarte ikke de lilla bare å holde på ballen, men Pia Narvesen skåret også sitt sjette for dagen og avgjorde kampen med et soloraid.

Glassverket tok dermed sin 13. seier i årets Grundigliga og ligger to poeng foran det som var målsettingen med sesongen, enda det fortsatt er fem kamper igjen. Spillerne håper på fulle hus også i fortsettelsen.

– Det er veldig morsomt at det var så mange her. Om det ikke var så pen håndball, så var det i hvert fall en jevn kamp mellom to lag som ønsket å vinne. Det ble nesten litt konkurranse mellom leirene i dag. Da blir det skikkelig gøy, sier Kristin Nørstebø.

Selv om Glassverket ikke helt fant den samme rytmen som i Oppsal-kampen én uke tidligere, var det trommer og puls på tribunen. Trener Kenneth Gabrielsen takker for støtten.

– Alle kunne se og høre at vi hadde et fantastisk publikum. De skapte en utrolig god stemning. Vi må ha flere sånne happenninger. Det er morsomt for alle. Idrett blir ikke mer spennende enn dette, sier Gabrielsen.

For kampen ble akkurat så jevn som trenerteamet trodde på forhånd.

– Det er et lokaloppgjør og mye mentalt som spiller inn. Det ble akkurat den nerven i kampen som vi ventet. Det er mye kvalitet i det Skrim-laget og vi har masse respekt for Skrim, men vi frykter dem ikke. Derfor vinner vi sånne kamper, sier treneren.

Av Peter Tubaas