• Beklager stengt! Marte Langeli med sin avgjørende redning mot Skrim.

Junioren stoppet Skrim

18.02.15 // Det ble en ordentlig jubeldag for Marte Langeli som her stopper en avgjørende ball fra Skrim med skuldra i siste spilleminutt.

Drammen (glassverketelite.no): Jubelen stod i taket etter naboduellen mot Skrim, og den største hyllesten fra tribunen og lagvenninner fikk juniorkeeper Marte Langeli.

– Jeg er helt overveldet, egentlig. Det er kjempegøy å greie det når man får sjansen. Dette er helt klart det morsomste jeg har vært med på, smilte hun etter 25-23-dramaet.

Hun leverte en strålende kamp og ble kåret til banens beste. 40 sekunder før slutt ble hun i praksis matchvinner da hun reddet et kantskudd med skuldra.

– Jeg tenkte bare at jeg den skulle jeg ta. Det var så liten vinkel at den skulle ikke gå inn, sier hun.

Med en skadd Guro Rundbråten på tribunen startet Sissi Karlsson i mål. Marte Langeli fikk sjansen på syvmeter før pause, og deretter en ny mulighet tre minutter i andre omgang og fikk kjapt et par redninger.

– Det betydde mye, for da fikk jeg den selvtilliten jeg trenger. Jeg blir litt roligere når jeg får noen redninger. Da følte jeg at det funket, sier hun.

Og mens vi snakker med Marte kommer kneskadde Guro Rundbråten på krykker bort for å gratulere ungjenta.

– Det var kjempebra av Marte i dag. Hun har den matchvinnende redningen på slutten der også. Det er tøft å holde hodet kaldt der, sier hun og fortsetter til Marte:

– I dag skal du bare ta til deg all den rosen du får og bare kose deg, sier den kneskadde Glassverket-keeperen.

– Tusen takk, veldig hyggelig å høre. Jeg lover å kose meg, smiler Langeli.

Fra benken hadde hun sett at Glassverket slet med rytmen før pause. Laget var riktignok oppe i en 8-5-ledelse etter 17 minutter, men lagene gikk til pause med 12-12. Glassverket ledet også 20-17, men ikke lenge etter var det 22-22 igjen. Men Glassverket var det lille hakket bedre.

– Det var laget som reiste seg sammen i andre omgang. Det var et godt forsvar som stod foran meg. Det var en skikkelig lagseier, sier Langeli.

Kristin Nørstebø stod som vanlig solid i forsvar bidro til at et lag som vanligvis skårer mye mål måtte nøye seg med 23. Hun var også strålende fornøyd med juniorjenta som ble kastet til ulvene.

– Marte kommer inn og er så god som vi vet hun kan være. Hun har vært god på trening, så det er veldig gøy. Sissi gjør det også greit før pause, men får litt kjedelige mål mot seg og mister litt trygghet. Da er det godt at vi er to som kan dele på det, sier Nørstebø.

Emilie Christensen var nok en gang sentral, og skåret fem mål for første gang i en Glassverket-kamp. Hun nøler heller ikke med å gi Langeli honnør for innsatsen.

– Det er så rått hvordan hun kommer inn som 17-åring og spiller en så strålende kamp. Hun gjør noen skikkelig tigersprang. Og den siste redningen som hun nesten tar med ansiktet er knalltøff. Jeg hadde garantert dukket, ler Christensen.

Mamma Beate Langeli var nok enda mer nervøs enn datteren, som spilte sin første ordentlige kamp for elitelaget etter debuten på syvmeter mot Larvik i første serierunde.

– Det var helt fantastisk, jeg er en stolt mor nå. Det er skikkelig slitsomt å sitte å se på. Jeg var veldig nervøs og hadde høy puls, smiler hun.

Kampfakta: Glassverket – Skrim 25-23 (12-12/13-11)
Grundigligaen 1415. Drammenshallen (Drammen), onsdag 18. februar 2015 kl 18.00
Tilskuere: 1315
Glassverket: Marte Langeli, Sissi Karlsson, Tiril Günther Merg, Monica Iversen 1, Kristin Nørstebø 2, Kari Brattset 3, Veronica Kristiansen 3, Pia Narvesen 5, Renate Saastad Sømme, Emilie Christensen 5, Hege Bakken Wahlquist 2.
Toppskårere: Pia Narvesen, Glassverket 6 og Mona Bruskeland, Skrim 6.
Tominuttere: Glassverket 2, Skrim 2
Gule kort: Glassverket 3, Skrim 3

Neste kamp: Glassverket – Skrim, Grundigligaen, Drammenshallen (Drammen), onsdag 18. februar 2015, kl 19.00.

Av Peter Tubaas