• Ida Gundhus Alexandersson ble toppskårer med fire mål mot Sarpsborgalliansen søndag. Bildet er fra kampen mot Gjerpen på lørdag.

J18 tapte den siste kampen

16.02.15 // J18 kom skjevt ut, men hentet seg fint inn i kampen mot et av topplagene i Lerøyserien på søndag.

Sarpsborgalliansen gikk aggressivt til verks og ledet 7-0, før Victoria Ciobanu skåret Glassverkets første mål etter nesten ni minutter. De neste 41 minuttene «vinner» Glassverket 16-12, men klarte ikke å ta igjen det tapte.

– Vi tapte kampen de ti første minuttene. Jeg tror vi hadde 19 bomskudd i første omgang. Da blir det vrient å vinne, sier trener Pål Sørum.

Etter å ha skåret to mål på de to første kampene ble Ida Gundhus Alexandersson Glassverkets toppskårer med fire mål. Også Pernille Borge Karlsen og Celine Håkestad, som ikke var på banen i lørdagskampene noterte seg for henholdsvis to og tre mål.

– Jentene gir aldri opp, den skal de ha. Vi spilte kjempeflott håndball i andre omgang, og hadde en strålende Thea Pedersen i mål, sier Sørum.

Glassverket tapte mot Fredrikstad og Gjerpen på lørdag. Dermed ble det tre strake tap for Glassverkets J18-lag under helgens Lerøyrunde i Fredrikstad.

– Det er litt tungt å reise hjem med tre tap. Vi hadde mål om noe annet enn det. Men vi får ta med oss det som tross alt var positivt, spesielt fra den siste kampen og fortsette å trene godt. Neste gang er det hjemmerunde, så da må vi vise oss frem fra en bedre side, sier han.

Stemningen i laget er imidlertid fortsatt god, og det å fungere sammen er en forutsetning.

– Det som er veldig fint er å se at vi holder godt sammen som et lag, både før under og etter kamper. Vi greier å holde moralen opp og kan smile og le selv om vi har hatt noen tøffe kamper, forteller treneren.

Av Peter Tubaas