• Jippi! J16 er sluttspillklare etter seks nye poeng i Bringserien i helgen.

Ellevill jubel for sluttspillplass

15.02.15 // Ikke rart de gliser bredt, for Glassverket J16 er nettopp blitt klare for sluttspillet i årets Bring-turnering etter tre strake seirer på Nøtterøy.

Nøtterøy (glassverketelite.no): Det betyr at juniorjentene er kvalifisert for sluttspillet i interregional serie for første gang i klubbens historie, selv om det fortsatt gjenstår én ordinær Bring-runde.

– Det er utrolig digg å være klare for sluttspillet allerede nå. Spesielt når vi har de aller tøffeste lagene igjen i den siste runden. Vi skal prøve å slå alle, men det er beroligende å vite at vi allerede er videre, sier Ane Hovland, som ble toppskårer i Wilhelmsenhallen i helgen med hele 26 mål.

– Jeg får mange bra baller og hadde ikke skåret så mye om det ikke hadde vært for så mange gode lagkamerater, understreker linjespilleren.

For tredje turnering på rad tok Glassverkets J16-lag tre strake seirer. Først var det Kongsvinger som ble slått 27-14. Deretter ble vertslaget Tømmerholt beseiret med 30-17.

– Vi har spilt veldig bra sammen hele helgen. Vi har stått på og gjort vårt beste, og da er det utrolig gøy at det ender med tre strake seirer. Vi har gjort det bra i første omgang i alle kampene og hatt god kontroll hele veien, sier Ine Egeland.

Mot Stord på søndag morgen gjorde trener Espen Rødevand et spesielt trekk ved at han byttet hele laget etter tolv minutter i hver omgang.

– Vi har gjort det én gang før også. Man blir litt gira av det. Det blir en kamp i kampen, og man vil gjerne vinne innbyrdes også. Det er jo hele tiden en kamp om å få spilletid, sier Malin Tollefsen.

Kampen mot Stord endte til slutt 25-17 etter at vestlendingene hadde bitt ganske godt fra seg i hele kampen.

– Vi startet litt halvveis, men kommer bra inn i kampen utover i første omgang. Alle står på og gir aldri opp. Det er gøy å se, sier Tollefsen.

Etter kampen mot Stord ventet Glassverket-jentene i spenning på resultatene fra Bjarg – Kolbotn og Gjøvik – Tyribstubben. Begge de førstnevnte favorittene vant, og Glassverket var dermed sikret minst fjerdeplass i sin avdeling i Bringserien.

– Vi er veldig fornøyde med å være videre allerede før den siste runden. Det var mitt mål med denne helgen, selv om vi ikke har pratet noe om det. Men jentene har nok også vært klare over situasjonen, og de har gjort en kjempejobb, sier trener Rødevand.

Sluttspillet går i Fredrikstad den siste helgen i april. Men allerede den 7. mars braker det løs igjen, denne gangen i Oppsal Arena. Da er det de fire beste lagene i avdeling 1 som møtes. Glassverket møter Bjarg, Sarpsborg og Gjøvik som alle er ubeseirede i Bringserien.

– Det er antatt bedre motstand, men når vi allerede er klare betyr det at vi ikke er avhengig av å vinne og kan senke skuldrene litt, sier Rødevand.

PS! Av våkne lesere har vi fått opplyst at Glassverket vant landsserien/norgesserien, det vil si at de i praksis ble norgesmestere for J16-lag, i cirka 1990. I dag er det J18 (Lerøyserien) som er landsserien, mens J16 (Bringserien) er interregional serie. Åssiden var i sluttspillet i Bringserien for to år siden, og hadde da et samarbeide med Glassverket.

Av Peter Tubaas