• Sofie Tangen Syvertsen i aksjon mot Gjerpen lørdag kveld.

– Fortsatt sulten på poeng

14.02.15 // Det ble null poeng på de to første kampene i Fredrikstad, men Glassverket J18 har tenkt til å selge seg dyrt i den siste kampen på søndag.

Skrevet av NTH

Fredrikstad (glassverketelite.no): Glassverket leverte en sterk første omgang mot Gjerpen i den siste kampen på lørdag, men det raknet på slutten og endte 18-25. Fasiten etter første dag i Kongstenhallen ble to tap.

– Det er kjempekjipt. Det har vært en del sånn i Lerøyserien. Vi taper selv om vi spiller jevnt med motstanderen ganske lenge. Vi var gode i forsvar i første omgang og ledet til pause. I andre glipper det litt bakover, og da tar vi med oss det i angrep også, sier Sofie Tangen Syvertsen, som ble toppskårer på Glassverket sammen med Linn Andresen (begge fire mål).

Tidligere på dagen ble det 16-19 mot hjemmelaget Fredrikstad. Glassverket hadde et lite overtak fra start og var oppe i 5-3 på det meste. De lilla juniorene holdt greit følge til pause, til tross for en tolvminutters periode uten mål. Marte Langeli holdt Glassverket inne i kampen med en rekke praktredninger, men en ny timinuttersperiode uten mål i andre omgang ble skjebnesvangert.

– Det er aldri gøy å tape, vi mangler litt gnist i den første kampen i dag, spesielt på slutten. Vi var nærme et godt stykke ut i andre omgang, og det var da vi skulle slått ordentlig til. Jeg har ikke noen god analyse, men vi starter bra i forsvar i første omgang. Så dabber det av utover i andre omgang, og det stokker seg litt i angrep, sier Linn Andresen, som ble toppskårer for Glassverket med fem mål i den kampen.

Marte Langeli har vært Glassverkets beste spiller i begge kampene lørdag. To bestemannspremier på selveste Valentines Day var fattig trøst i dag.

– Det er synd vi går på to tap, for vi kan så mye bedre. Men vi er klare for å gi jernet i morgen. Vi har hatt trua hele tida, sier hun.

I morgen venter Sarpsborgalliansen, som på forhånd var en stor favoritt, men som også har tapt sine to kamper mot Gjerpen og erkerivalen Fredrikstad i dag. Langeli er alt på offensiven igjen.

– Vi pleier ikke å deppe så lenge. Humøret er egentlig på topp hele tiden og kommer raskt tilbake igjen hvis vi har tapt, sier Langeli.

Assistenttrener Renate Saastad Sømme rakk den andre kampen i dag, etter å ha vært på A-lagstrening på formiddagen, og lover at laget ikke kommer til å deppe lenge.

– De er flinke til å legge sånt bak seg. Nå skal vi på Peppes og kose oss. Det er en bra gjeng, så vi skal klare å ha det gøy i kveld og lade opp til det som kommer til å bli en skikkelig fight mot Sarpsborgalliansen i morgen, sier hun.

Og spillerne er enige.

– Vi får endre fokus til i morgen. Jeg er i hvert fall fortsatt sulten på poeng, konstaterer Sofie Tangen Syvertsen.

Av Peter Tubaas