• Kari Brattset gir Kristin Nørstebø litt behandling før en treningsøkt i Glassverkethallen for noen uker siden.

I trygge hender

13.02.15 // Osteopati-student Kari Brattset stiller gjerne opp dersom lagvenninnene trenger hjelp med muskler og ledd.

Skrevet av NTH

Håndballspillere får juling omtrent daglig, og de fleste sliter med et eller annet hele tiden, men Kari Brattset synes ikke det blir plagsomt mange henvendelser.

– Jeg synes bare det er morsomt, spesielt hvis det er manuelle plager, som osteopati er en god behandlingsform for. I all hovedsak dreier det seg om smerter knyttet til muskler og skjelett. Det er fint å få øvd litt, og det er hyggelig å få høre at det hjelper for en del av dem, sier Kari Brattset til glassverketelite.no.

I Glassverket blir spillerne uansett godt tatt hånd om, understreker hun.

– Vi har heldigvis tilgang på flinke fysioterapeuter og osteopater gjennom klubben, så vi får all den hjelpen vi trenger.

Som vi ser av bildet fra treningen i Glassverket-hallen er Kristin Nørstebø blant dem som har nytt godt av østfoldingens osteopatikunnskaper.

– Hun var litt stiv i nakken den dagen, så jeg prøvde å løsne litt på det. Vi kaller det bløtdelsbehandling, som er en slags massasje. Vi passer også på å tøye forsiktig og bruker noe som heter artikulering, som skal øke bevegeligheten i ledd. I tillegg er det vanlig å bruke manipulasjonsteknikk. På folkemunne omtales det som knekking, sier Brattset.

Kari Brattset går tredjeåret på osteopati på Norges Helsehøyskole i Oslo og har et drøyt år igjen. Akkurat nå er hun inne i en praksisperiode.

– Det er åpent for alle, så det er bare å komme. Her kan vi tilby hjelp fra dyktige osteopatistudenter til en god pris, sier strekspilleren, som fyller 24 år på søndag.

Trenger du behandling er et bare å bestille time og ta turen til Prinsens gate 7 i Oslo.

– Her får vi helt vanlige pasienter som vi ikke vet noe annet enn kjønnet til på forhånd. Det er veldig spennende og lærerikt. Vi får stadig aha-opplevelser hvor vi ser at det er enkelte ting vi må lese mer på. Men vi har alltid veileder tilgjengelig som kan hjelpe oss, sier hun.

Om en uke skal Kari Brattset på samling med landslagskandidater sammen med nettopp Kristin Nørstebø, og naturligvis Veronica og Jeanett Kristiansen.

– Jeg gleder meg veldig, og det er gøy at vi er så mange fra Glassverket. Det er veldig motiverende å være med der, men jeg var langt fra sikker på at jeg skulle bli tatt ut, sier hun.

Kanskje får hun også sjansen til å øve mer på behandling når hun er på samlingen.

– Landslaget har gode folk som hjelper oss hvis vi trenger det, men hvis det blir spørsmål om det, så er det ikke meg imot å bidra, smiler Brattset.

Av Peter Tubaas