• Monica Iversen, Kari Brattset, Renate Saastad Sømme og Guro Rundbråten takker publikum etter kampen på Oppsal.

Tangerte fjoråret, med seks kamper igjen

12.02.15 // Det kunne se ut som det var et helt nytt lag som kom på banen mot Oppsal, men det var bare Glassverket tilbake på normalen.

Skrevet av NTH

Oslo (glassverketelite.no): Smellen mot Nordstrand en uke tidligere tung å svelge for Glassverket-spillerne, men mot Oppsal ville de vise verden at det bare var et arbeidsuhell.

– Å vinne mot Oppsal var viktig for oss alle sammen. Vi var bestemte på at vi ikke skulle gå inn i en dårlig periode nå. Vi ville bare kline til, og det gjorde vi. Det var sjukt deilig, ikke bare å vinne, men å knuse dem litt, smiler Kari Brattset.

Glassverket vet akkurat hvordan Oppsal hadde det onsdag kveld, etter å ha opplevd akkurat det samme syv dager tidligere.

– Nå hadde vi riktig innstilling og et helt annet fokus. Sånn skal det være i hver kamp, og nå skal vi være maksimalt skjerpet inn mot Skrim-kampen, legger Brattset til.

Med to poeng i Oslo i går økte serietoeren forspranget ned til lagene bak, hvor Oppsal og Tertnes nå har like mange poeng.

– Det var veldig deilig å klare å reise seg etter Nordstrand-kampen. Nå satt vi det forsvaret vi vet vi har bak der, sier Veronica Kristiansen.

Feilskjæret mot Nordstrand var en lærepenge, og Glassverket har klart å bruke uken som fulgte på å finne tilbake til gamle takter.

– Det er sånn som dette vi har fremstått til nå i år og sånn har vi tenkt at det skal fortsette ut sesongen også, sier Kristiansen.

Etter at det stod 7-7 i det 18. minuttet ledet Glassverket resten av kampen foran nesten 900 tilskuere i en feststemt Oppsal Arena.

– Jeg synes vi hadde full kontroll nesten hele kampen. Mot slutten ledet vi med ti mål og kunne bruke alle spillerne og var fortsatt like gode. Det viser hvor sterke vi er nå, sier Hege Bakken Wahlquist.

Med seieren mot Oppsal er Glassverket oppe i 25 poeng. Det er like mange som klubben tok i hele fjor, med seks kamper igjen å spille. At seieren kom på første forsøk etter Nordstrand-kampen var spesielt viktig.

– Det var enormt deilig. Det var akkurat dette vi skulle gjøre. Vi skulle ikke la den kampen prege oss og ta revansje, og det klarte vi, sier Bakken Wahlquist.

Trener Kenneth Gabrielsen var imponert over hvordan spillerne hevet seg mot Oppsal.

– Det er ikke noe spesielt i å tape en håndballkamp. Det viktigste er hva du gjør etterpå. Og der har jentene vært supre. De er så dedikerte til oppgavene sine. Det hjalp å snakke ut om det og nullstille. Selv om vi taper mot Nordstrand vet vi at vi har kvaliteter og er et godt håndballag, sier han.

Og oppskriften på å holde formen vedlike til den prestisjefylte Skrim-kampen 18. februar er enkel.

– Vi skal ikke gjøre noe spesielt. Vi vet hele tida hva som skal til. Nå skal vi ha en god treningsuke og så skal vi prestere på hjemmebane, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas