• Jadda! Emilie Christensen og Glassverket fikk mye å juble for borte mot Oppsal.

Revansjerte seg med festhåndball

11.02.15 // Oppsal hadde invitert til håndballfest, og Emilie Christensen og Glassverket takket ja til tilbudet i Oppsal Arena.

Skrevet av NTH

Oslo (glassverketelite.no): 26-18-seieren smakte ekstra godt etter det bitre nederlaget mot Nordstrand sist uke.

– Det er kanskje den gøyeste kampen jeg har spilt noen sinne. Det var en maktdemonstrasjon fra Glassverket sin side, gliser bergenseren etter toppkampen i Oppsal Arena.

Det startet nølende og jevnt, og det stod 6-6 etter drøye kvarteret. Da entret Christensen banen og kjente at alt stemte.

– Det er ikke så ofte jeg har hatt den følelsen, men dette er en sånn kamp hvor alt bare fungerer og man aldri blir sliten. Alle backer hverandre opp, og det er like mye de andre sin skyld at jeg fikk det til i dag, sier hun.

Kristin Nørstebø hadde akkurat skutt Glassverket opp i ledelsen for første gang i kampen, da Christensen kom rett fra benken og skåret sitt første og Glassverkets nummer 400 denne sesongen.

– Hadde jeg visst det skulle jeg jublet litt ekstra, ler Christensen.

Pia Narvesen var syk og stod over sin aller første seriekamp for Glassverket sist uke. Men etter å ha sett nedturen mot Nordstrand fra tribunen, var lagkapteinen med fra start igjen. Hun kunne raskt konstatere at Glassverket var på vei til å finne tilbake til seg selv.

– Det var sykt bra. Vi kom litt dårlig ut, men gjorde de justeringene ganske kjapt. Så fikk vi en Emilie Christensen på banen og hennes guts smitter over på alle oss andre. Da løsner det både i forsvar og angrep, og da gikk det bare en vei, smiler Narvesen.

Oppsal skåret ikke det siste kvarteret i første omgang, og Glassverket gikk til pause med en femålsledelse.

– Vi følte vi hadde kontroll allerede da vi hadde et så sinnsykt driv i slutten av første omgang. Og enda sikrere ble vi da vi fortsatte med det i andre omgang, og med Guro som redder alt og Emilie som er en gud både i forsvar og angrep, skulle vi ikke tape dette, sier Narvesen.

Glassverket fikk en grundig revansje mot Oppsal etter tapet i NM-kampen i oktober og to tap i treningskamper i desember.

– Vi vinner så klart fordi vi har et kollektiv og en lagmoral som er helt fantastisk. Vi har et fokus og en tilstedeværelse i dag som er det som kreves av et topplag, sier trener Kenneth Gabrielsen.

En småsyk Gabrielsen hadde omtrent ikke stemme igjen etter kampen, men nok til å formidle hvor imponert han var over laget og ikke minst Emilie Christensen.

– Emilie kommer inn og snur kampen. Hun er strålende både bakover og framover. I angrep serverer hun strøkne innspill og utspill, i tillegg putter hun et par-tre mål når vi trenger det som mest. Det var etterlengtet og i dag viste hun virkelig potensialet vi vet bor i henne, og det er jo en grunn for at vi vil ha henne på laget, smiler Gabrielsen.

Veronica Kristiansen ble Glassverkets toppskårer med syv mål.

Oppsal og Bækkelaget inviterte til dobbelkamp i dag med gratis inngang og hele 894 tilskuere så kampen mellom Oppsal og Glassverket.

Kampfakta: Oppsal – Glassverket 18-26 (7-12/11-14)
Grundigligaen 1415. Oppsal Arena (Oslo), onsdag 11. februar 2015 kl 18.00
Tilskuere: 896
Glassverket: Guro Rundbråten, Sissi Karlsson, Tiril Günther Merg 1, Monica Iversen, Kristin Nørstebø 3, Kari Brattset 3, Veronica Kristiansen 7, Mina Gustavsen 1, Pia Narvesen 2, Renate Saastad Sømme, Emilie Christensen 3, Trine Bronsta, Eline Jarlsrud Rikartsen, Jeanett Kristiansen 3, Charlotte Kristiansen, Hege Bakken Wahlquist 3.
Toppskårere: Vilde Mortensen Ingstad, Oppsal 7, Veronica Kristiansen, Glassverket 7
Tominuttere: Oppsal 3, Glassverket 1
Gule kort: Oppsal 2, Glassverket 1

Neste kamp: Glassverket – Skrim, Grundigligaen, Drammenshallen (Drammen), onsdag 18. februar 2015, kl 19.00.

Av Peter Tubaas