• Emilie Christensen i duell med Vilde Mortensen Ingstad og Nina Stokland sist Glassverket og Oppsal møttes, i treningskamp 17. desember 2014.

Høy temperatur i vente i nøkkelkampen

10.02.15 // Det bør bli hett når to medaljekandidater som gikk på stygge tap i forrige runde skal duellere i Oppsal Arena onsdag kveld.

Skrevet av NTH

I kampen om sølvet blir møtet mellom serietoeren og –treeren en nøkkelkamp når det gjenstår bare seks-sju serierunder.

– Oppsal må vinne for å henge med i sølvkampen, så her ligger det et stort press på begge lag for å vinne. Det betyr at det blir en intens kamp i Oslo, tror trener Kenneth Gabrielsen.

Vinner Oppsal skiller bare ett poeng lagene, og det blir spenning helt inn. Vinner Glassverket får de lilla fem poengs forsprang og et godt grep om andreplassen.

– Vi er veldig fornøyde med at vi har satt oss selv i en posisjon som gjør at vi er med og kjemper om medaljer i slutten av sesongen. Vi skal naturligvis gjøre alt det vi kan for å vinne kampen. Alle vet hva som ligger i potten, men vi må bare fokusere jobben vi skal gjøre, sier treneren.

Oppsal vant to treningskamper mot Glassverket i desember og ikke minst den ultradramatiske NM-kampen i oktober, som først ble avgjort etter fire ekstraomganger.

– Sånn som vi har spilt i år er det ikke mange kamper vi unngår favorittstempelet, men dette må være en av dem. Jeg skal ikke skyve noe favorittstempel over på Oppsal, men i mine øyne er de hårstrået foran, sier Gabrielsen.

Begge lagene kommer fra til dels stygge tap i forrige runde. Glassverket gikk på en hjemmesmell mot Nordstrand (tapte med seks), mens Oppsal gikk på et stortap borte mot Tertnes (tapte med ti).

– Jeg tror vi får en ordentlig målvaktsduell i denne kampen og heldigvis har vi en av landets beste keepere i mål for oss. I tillegg må det kollektive fungere om vi skal ta poeng. Vi må være «på» hele veien. Men vi vet hva vi kan, og er vi i nærheten av det vi klarte mot Vipers, blir vi vanskelig å ha med å gjøre.

Mot Nordstrand ballet det seg imidlertid helt, og Glassverket gikk på sitt første tap i serien, hvis vi holder Larvik utenfor.

– Vi likte det ikke, men det er ikke så spesielt å tape en håndballkamp i blant. Vi har pratet ut om det og lagt den bak oss. Nå skal vi stå sammen som et lag, og gleder oss bare til å reise til Oppsal Arena, sier Gabrielsen.

Og der har Glassverket som regel hatt det ganske gøy. De lilla har ikke tapt der (etter ordinær tid) siden opprykket for tre år siden.

– Vi skal fighte som en stor enhet. Vi er skikkelig revansjesugne etter tapet i forrige kamp. Men det er nok Oppsal også, etter turen til Bergen, sier Gabrielsen.

Fem siste seriekamper:
Oppsal: T-S-S-S-U
Glassverket: T-S-S-T-S
Siste kamp først.

Siste møter:
2014 10/17 T 22-28 (TR, Oppsal Arena)
2014 10/12 T 24-30 (TR, Drammenshallen)
2014 2/10 T 36-39* (NM, Oppsal Arena)
2014 28/9 S 28-26 (GL, Drammenshallen)
2014 23/8 T 19-23 (TR, Sætrehallen)
2014 19/3 S 31-22 (PL, Drammenshallen)
2014 8/1 S 26-22 (PL, Oppsal Arena)
2013 24/8 S 22-19 (TR, Sætrehallen)
2013 13/2 S 34-30 (PL, Oppsal Arena)
2013 6/1 S 34-27 (PL, Drammenshallen)
Glassverkets siffer først. S=Seier U=Uavgjort T=Tap. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.
* Etter fire ekstraomganger, 27-27 ved ordinær tid.

Av Peter Tubaas