• Sofie Tangen Syvertsen og resten av J18 skal snart i aksjon i Lerøyserien igjen. Her fra en J18-kamp i januar.

Juniorene lader opp til landsserien

09.02.15 // J18 og J16 har gjort unna sine siste «generalprøver» før nok en runde med Lerøyserien og Bringserien om bare få dager.

Skrevet av NTH

Glassverket J18 skal ut i sin første Lerøyrunde side midten av desember og er sultne på flere poeng enn de tre laget har tatt til nå. Men gruppa med Sarpsborgalliansen, Fredrikstad og Gjerpen blir tøff.

– Vi synes ikke det er urealistisk å ta fire poeng i helgen. Sarpsborgalliansen leder Lerøyserien, men vi var ikke mer enn tre-fire mål bak dem da vi møttes på Lillestrøm i kvalifiseringen. Gjerpen har vi alltid pleid å ligge et par mål bak, så det hadde vært morsomt å klå dem denne gangen. Fredrikstad vet jeg ikke for mye om, men de er jo topp 16 i landet, så de er ikke dårlige, sier trener Pål Sørum.

Han håper at han har et bortimot skadefritt mannskap å disponere når turen går til Kongstenhallen i helgen.

– Vi skal teste Rebecca Våraker og Ida Gundhus Alexandersson i dagene som kommer, og i tillegg håper vi Leona Williams er klar igjen etter sykdom. Nå skal vi ha en god treningsuke, og så skal vi slå fra oss i Fredrikstad, sier Sørum.

Glassverket J16 spilte knallbra mot Pors på søndag i en kamp som endte med 28-22 på hjemmebane. Sent mandag kveld spilte laget sin siste kamp før helgens Bringrunde borte mot Konnerud. Den endte med 19-18-tap.

– Det var litt surt å tape med ett mål i kveld. Vi spilte bra bakover, men må bli flinkere til å sette sjansene om vi skal ta mange poeng til helgen. Men jeg er veldig fornøyd med hva vi gjorde mot Pors i går, understreker trener Espen Rødevand.

Etter tre strake seirer i Skogn i januar er Glassverkets J16-lag nummer fire på tabellen i avdeling 1, med god klaring ned til femteplassen. Tømmerholt, Kongsvinger og Stord er motstandere i Wilhelmsenhallen på Nøtterøy.

– Målet er å ta seks poeng igjen, men det klarer vi kun hvis vi holder trykket oppe gjennom hele helgen. Ingenting kommer av seg selv. Tømmerholt har vi spilt mange ganger mot, og det blir den tøffeste matchen. Stord og Kongsvinger kjenner vi ikke så godt, men de har vunnet bare én kamp hver til nå, sier trener Espen Rødevand.

Også J16 bør kunne stille med et noen lunde skadefritt mannskap. Ine Egeland har ankeltrøbbel, men treneren håper hun blir spilleklar til helgen.

Av Peter Tubaas