• Ane Hovland skal skåre mål for Norge om to uker.

Hovland kunne juble for landslagssplass

07.02.15 // Det har vært en god landslagsuke for Glassverket, med Ane Hovland tatt ut til LK98-samling og fire spillere fra elitelaget tatt ut til treningssamling for A-landslagskandidater.

Skrevet av NTH

Ane Hovland har vært inne som reserve tidligere og ikke spilt noen kamper for ungdomslandslaget (LK98), men nå får hun sjansen på Tynset 19. – 22. februar.

– Det var utrolig gøy å bli tatt ut. Jeg gleder meg masse til det. Det er en kjempegjeng med jenter. Alle er så hyggelige, sier Ane Hovland til glassverketelite.no.

Strekspilleren har gjort store fremskritt i vinter, spesielt i forsvarsarbeidet sitt, men hadde ikke fått noen hint på forhånd om at hun ville bli tatt ut.

– Jeg satt på bussen og sjekket mailen helt tilfeldig. Og da så jeg det stod innkalling til landslagssamling, så det var veldig kult. Endelig var det min tur, sier hun.

Svelvik-jenta innrømmer at hun har vært kjempespent på laguttaket som hun regnet med ville komme denne uken.

– Det har vært helt forferdelig. Jeg har tenkt ganske mye på det, selv om jeg har prøvd å la være. Det har nok godt litt utover konsentrasjonen, smiler hun.

På Tynset, helt nord i Hedmark, venter nemlig to kamper mot Serbia og én mot Tyskland. I mars venter EM-kvalifisering mot Georgia, hvis hun blir tatt ut.

– Jeg må bare vise at jeg ikke gir meg, at jeg er en fighter. Jeg må bare klinke til, for nå har jeg muligheten til å vise at jeg kan forsvare en plass i troppen, sier 16-åringen.

Ane Hovland er en av tre strekspillere i troppen. Hun kjemper med Stina Strengenes og Synne Fossheim om å få spilletid.

– Jeg er ganske ny så jeg får ta det som det kommer, men alle håper jo å spille så mye som mulig. Jeg må bare gripe sjansen når jeg får den, sier Glassverkets J16-spiller.

Ane Hovland var ikke det eneste hyggelige landslagsuttaket denne uken. For i midten av uken tok A-landslagsledelsen også ut fire Glassverket-spillere til en samling med A-landslagsaktuelle spillere i Drammen. Til fellessamlingen med rekruttjentene og juniorjentene ble Veronica og Jeanett Kristiansen, Kristin Nørstebø og Kari Brattset tatt ut. De tre sistnevnte var sammen på rekruttlandslaget forrige gang i juni i fjor.

– Det var veldig gøy med uttak. Jeg håper jeg greier å vise meg fra en god side, slik at jeg får være med videre. Jeg skal i hvert fall gi jernet for å gjøre en god figur, sier Kristin Nørstebø.

Av Peter Tubaas