• Renate Saastad Sømme hoppet i fallskjerm i september i fjor.

Renate hopper i det – igjen

06.02.15 // Fredag kveld skal Renate Saastad Sømme gjøre noe hun synes er skumlere enn å hoppe i fallskjerm.

Skrevet av NTH

Denne uken har Renate Saastad Sømme forberedt seg intenst på å være konferansier sammen med Knut Harald Sommerfeldt på Idrettens Festaften. Hun fikk ikke «lov» til å si nei.

– Jeg måtte spørre pappa hva det var for noe, og da sa han at jeg måtte takke ja til det. Man får ikke en sånn mulighet så ofte, men jeg har gruet meg siden jeg sa ja, ler Saastad Sømme.

I sommer prøvde hun pendelhopp for første gang. Og i høst hoppet hun like godt i fallskjerm. Nå strekker hun strikken enda lenger.

– Ja, dette er skumlere enn å hoppe i fallskjerm. Da ble jeg bare dytta ut av han som satt bak, og så kunne jeg bare trekke i snora. Her må vi forberede oss på å prate mye og holde showet i gang. Det blir spennende, men jeg gleder meg også, sier hun.

Til Idrettens Festaften i Drammens Teater fredag kveld er det invitert prominente idrettsfolk fra hele fylket. Det blir utdelingen av prisen som Årets Utøver fra Drammens Tidende, idrettsstipender fra Sparebanken Øst, Buskerud idrettskrets Innsatspremie og Årets ildsjel i buskerudidretten.

– Jeg skal introdusere de forskjellige prisene og vinnerne og prate med dem på scenen etterpå. Jeg blir en slags programleder sammen med Knut Harald, forteller Glassverket-spilleren.

Knut Harald Sommerfeldt har vært på landslaget i tikamp og har utdannet seg til fiolinist. Og for å toppe det hele er han magiker.

– Han gjør alt mulig, faktisk. Jeg har aldri gjort noe sånt før, så det er godt vi er to på scenen. Knut Harald er vant til å underholde, så det blir trygt å ha med seg en som har litt erfaring, sier Saastad Sømme.

Idrettens festaften er et samarbeid mellom Buskerud idrettskrets, Sparebanken Øst og Drammens Tidende.

Du kan fortsatt stemme på Årets Ildsjel, ved å følge denne linken.

Av Peter Tubaas