• Matilde Johansen spilte sin første seniorkamp i kveld.

Det ville seg ikke for GIF2

06.02.15 // To spillere var i praktslag hos motstander Hønefoss i hjemmekampen i 2. divisjon fredag kveld.

Skrevet av NTH

Gina Heggheim Larsen (12 mål) og Marthe Bråtane (5 mål) stjal showet mot et noe skadepreget Glassverket 2 fredag kveld.

– Ja, de to var gode i dag. Vi prøvde oss med merke på Heggheim Larsen, men da var de flinke til å lempe ballen inn til Bråtane på streken i stedet, sier trener Pål Sørum til glassverketelite.no.

Glassverket 2 lå under 10-13 til pause, men var oppe og tråkket Hønefoss på tærne på 20-20. Men ringerikingene var sterkest og halte i land en fortjent seier og satte punktum for en dyster uke for seniorlagene til Glassverket.

– Resultatmessig er vi naturligvis ikke fornøyd. Vi har ikke helt trua på det vi holder på med i dag, men det var ikke helsvart. Det var mange bra prestasjoner på banen. Men vi møter et potensielt opprykkslag med bare to innbyttere, og med flere på benken ville spillerne fått litt mer hvile. Da kunne det sett annerledes ut, sier Sørum.

Spillere som Ida Gundhus Alexandersson og Rebecca Våraker var ute med skade i denne kampen. Men tapet til tross, for Glassverkets juniorjenter, som utgjør mesteparten av andrelaget, var dette ypperlig oppkjøring til Lerøyserien i Kongstenhallen neste helg.

– Det var akkurat det vi trengte foran neste Lerøyrunde. Det er det som er vårt neste store mål, sier Sørum.

Og vi skal selvsagt ikke glemme hardtskytende Matilde Johansen fra J16, som debuterte i seniorhåndball for Glassverket 2 med en god kamp i kveld.

– Hun fikk et par fine mål og kom bra fra det. Hun spilte rundt 12-13 minutter i hver omgang og viser at det gror godt i klubben, sier trener Pål Sørum.

Kun Julia Gellein Vangen var med fra elitelaget i denne kampen.

Kampfakta: Glassverket 2 – Hønefoss 21-24 (10-13)
Glassverket 2: Thea Pedersen, Silje Meese Johannessen, Matilde Johansen 2, Pernille Borge Karlsen 3, Linn Andresen 4, Kjersti Ramstad, Sofie Tangen Syvertsen 4, Christine Foss Sjulstad 3, Victoria Ciobanu 1, Julia Gellein Vangen 4.
Toppskårere: Andresen, Syvertsen, Vangen, Glassverket 4 og Gina Heggheim Larsen, Hønefoss 12.

Av Peter Tubaas