• Tiril Günther Merg er endelig på banen for A-laget igjen.

Etterlengtet comeback

05.02.15 // Tiril Günther Merg entret banen for første gang på 15 måneder og var lyspunktet da Glassverket møtte Nordstrand på onsdag.

Skrevet av NTH

Drammen (glassverketelite.no): I sin forrige kamp for A-laget storspilte Tiril Günther Merg og skåret åtte mot nettopp Nordstrand, helt tilbake i november 2013. Da passet det perfekt at Nordstrand var motstander også i comebacket.

– Det var gøy å være på banen igjen, men det var kjedelig at vi slet sånn, sier Tiril Günther Merg, etter kampen som ikke gikk helt etter planen for Glassverket onsdag kveld.

Hun fikk mange støttende tilrop da hun entret banen for første gang på 15 måneder. Men det var ingen som forventet mirakler da hun kom inn på et Glassverket-lag som ikke hadde noen stor dag. De lilla lå på tidspunktet under 19-24 med ti minutter igjen å spille.

– Men det var greit å komme inn i en sånn kamp. Det kunne ikke gå så mye verre, og da senker man skuldrene litt. Vi er mye bedre enn dette, men det var labert fra start. Det er synd at vi ikke får fram hva vi kan. Men Nordstrand er et vanskelig lag å spille mot, sier hun.

Det ble tre skuddforsøk og én skåring på bakspilleren, som leverte et mer enn godkjent comeback etter en langvarig pause på grunn av en røket akilles.

– Jeg pleier egentlig være veldig spent, men jeg var ikke så veldig nervøs nå. Jeg synes jeg gjorde det helt greit. Jeg prøvde å komme meg inn i kampen og ikke tenke for mye. Det var fint å få med seg et mål også. Det er alltid gøy å skåre, sier hun.

Hun var på benken for A-laget allerede i november, men 21-åringen fra Lommedalen har til nå ikke spilt annet enn 2. divisjonshåndball etter at hun begynte å spille for fullt igjen i oktober.

– Jeg har bare bestemt meg for å ha det gøy og ikke tenke så mye over alt som skjer. Jeg må bare konsentrere meg om å gjøre det jeg skal på trening og så får alt annet bli et resultat av det, sier hun.

Av Peter Tubaas