• Tøff batalje i vente mellom Glassverket og Nordstrand. Her er det Kari Brattset, Emilie Christensen og Hege Bakken Wahlquist som duellerer mot Nerma Pandza i bortekampen.

Må slåss hardt for poengene

03.02.15 // Glassverket vant på bortebane, men føler likevel et behov for revansje når Nordstrand kommer på besøk på onsdag.

Skrevet av NTH

Selv om Glassverket vant komfortabelt og tok sin tredje strake seier i serien tok det ikke helt av etter kampen i Bjørnholthallen i september.

– Det sier mye om spillerne våre. De er ikke fornøyd med bare å vinne, men ønsker å prestere. Det er en god situasjon for oss. Og vi vet at om vi presterer som vi ønsker er det større sjanse for at vi vinner, sier trener Kenneth Gabrielsen.

I en relativt målfattig kamp vant Glassverket 21-16 i borteoppgjøret.

– Vi stod meget godt i forsvar, men vi hadde lav uttellingsprosent, så det er alltid noe å forbedre. Det blir helt sikkert en tøff kamp, sier treneren.

GRUNDIGligaen 1415: Glassverket – Nordstrand, Drammenshallen, onsdag 4. februar 2015, kl 1900.

Nordstrand har aldri vært en lett motstander for de lilla, og det flere lag som har fått merke at osloklubben er vanskelig å slå når de har dagen.

– De har kanskje litt få spillere, men har til gjengjeld kvalitetsspillere på alle plasser, noe de viste blant annet da de slo Oppsal med tolv mål på bortebane. Nordstrand er et lag som er bedre enn tabellposisjonen tyder på og har tatt en del poeng de siste kampene, advarer Gabrielsen.

– De lagene som undervurderer Nordstrand kan fort gå på en smell. Slipper man seg ned noen få prosent, og Nordstrand hever seg tilsvarende, er det kamp med en gang. Det opplevde vi selv mot Fredrikstad. Det er ingen grunn til å innkassere poengene på forhånd. Vi må slåss like hardt på onsdag som i alle andre kamper, sier treneren.

Etter tapet mot Larvik har Glassverket to solide seirer mot Storhamar og Vipers. Mot sistnevnte ledet Glassverket med tolv mål på det meste, og det på bortebane.

– Jeg sier det hver gang, men vi må bare gjøre våre forberedelser og tenke på oss selv. Det har vi vært ganske gode på i år. Det har gjort oss trygge på det vi driver med. Det betyr også at spiller vi som normalt, skal Nordstrand slite veldig med å ta poeng fra oss. Vi har en utrolig god treningskultur og et veldig godt humør i laget om dagen, sier Gabrielsen.

Fem siste seriekamper:

Glassverket: S-S-T-S-U
Nordstrand: T-T-S-S-S
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Siste kamp først.

Siste møter med Nordstrand:
2014 24/9 S 21-16 (GL, Bjørnholthallen)
2014 24/8 S 30-20 (TRE, Sætrehallen)
2014 23/2 U 24-24 (PL, Drammenshallen)
2013 27/12 S 31-30 (TRE, Nordstrandhallen)
2013 10/11 T 24-31 (PL, Bjørnholthallen)
2013 14/8 S 26-21 (TRE, Slagenhallen)
2012 11/9 T 27-30 (NM, Nordstrandhallen)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Av Peter Tubaas