• Julia Gellein Vangen, Eline Rikartsen og Hege Bakken Wahlquist i aksjon under Håndballuka i høst.

– Håndballskole er et høydepunkt

02.02.15 // Eline Rikartsen og Julia Gellein Vangen har bare gode minner fra håndballskoler og anbefaler alle håndballglade barn og unge å delta på Glassverkets håndballskole i februar.

Skrevet av NTH

På bildet er Eline Rikartsen, Julia Gellein Vangen og Hege Bakken Wahlquist instruktører under Håndballuka i høst. Om ikke lenge vil de lære bort håndballkunster til 7-13-åringer på Glassverkets håndballskole.

– Å være på håndballskole var et høydepunkt hver gang. Jeg husker det var veldig moro å lære av de som var eldre og gjøre mye forskjellig sammen med mange jevnaldrende, sier Glassverket-spiller Eline Rikartsen

– Det var veldig stas å bli trent av de man så opp til. Jeg lærte masse og fikk nye venner. Det var ikke noe bedre sted å være i ferien. Jeg tror jeg var med på alle håndballskoler som det var mulig å få med seg, ler kollega Julia Gellein Vangen.

Det er satt et tak på 200 barn og unge til Glassverkets håndballskole. Alle som deltar får T-skjorte, drikkeflaske, sekk og ikke minst en håndball. Håndballskolen til Glassverket har blitt en del av Gjensidigestiftelsens system, som har arrangert håndballskoler over hele landet i en årrekke.

– Det er fortsatt plasser igjen på håndballskolen. Vi håper så mange som mulig er med på å gjøre håndballskolen til en fest. Etter hvert håper vi også å etablere håndballskolen som en tradisjon, sier prosjektansvarlig Håkon Hval Andersen.

Pris: kr 1490 for fem dager, klikk her for påmelding innen 12. februar.

– Det blir mye håndball på få dager og kjempegøy for ungene. Jeg kan definitivt anbefale det, sier Eline Rikartsen, som har vært på mange håndballskoler opp gjennom årene, for det meste i moderklubben Graabein hjemme i Sætre.

– Jeg har også vært instruktør en del ganger og ser fram til å være det igjen nå i februar sier hun.

Julia Gellein Vangen har også vært instruktør på håndballskoler tidligere, både i Glassverket og når hun var i Skrim. Konnerud-jenta jobber også deltid med barn og idrett ved Glassverkets idrettsfritidsordning.

– Det er veldig gøy å jobbe med barn, og det er ikke minst veldig inspirerende for oss å få lære bort håndball til motiverte barn og unge som gleder seg til hver økt. Da føler man at man kan gi noe tilbake, sier Gellein Vangen.

De fleste spillerne fra Glassverkets elite- og juniorlag vil være instruktører under håndballskolen i Drammenshallen 23.-27. februar.

– På Glassverkets håndballskole blir unge og lovende håndballspillere godt tatt vare på av forbildene sine. Her får de fem dager med håndballmoro og impulser de kan ta med seg tilbake til klubbene de kommer fra, sa Glassverkets trener og markedssjef Kenneth Gabrielsen da vi intervjuet han om det tidligere i vinter.

Ønsker du ytterligere informasjon om Glassverkets håndballskole, kontakt Håkon Hval Andersen (hakon.andersen(AT)bfk.no / tlf 99648981.

Av Peter Tubaas