• Kontinuitet er viktig i håndball: Her er Veronica Kristiansen, Guro Rundbråten, Kristin Nørstebø og Hege Bakken Wahlquist under treningsleiren i august.

Prioriterer kontinuitet i stallen

01.02.15 // Glassverket blir lagt merke til, og både norske og utenlandske spillere har tilbudt sine tjenester i vinter.

Skrevet av NTH

På denne tiden av året jobbes det iherdig i Glassverket for å få på plass spillerstallen for neste sesong.

– Flere av spillerne er på utløpende kontrakt, så vi jobber mye med reforhandlinger om dagen. Vi er først og fremst opptatt av kontinuitet og er fornøyde med den stallen vi har. Men vi lukker ikke øynene for gode muligheter, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Og det er faktisk flere spillere enn noen gang som har kontaktet klubben direkte for å høre om det er mulig å få spille for Glassverket.

– Det er mange spillere ledig på markedet nå, og jeg tror det vi holder på med i Glassverket har blitt lagt merke til. Vi synes det er hyggelig at spillere utenfra kunne tenke seg å være med på reisen. Vi ønsker å være attraktive både for sponsorer, spillere og publikum, sier Gabrielsen.

Glassverket-treneren hadde opprinnelig ikke planlagt å hente nye spillere, men understreker at klubben alltid ønsker å utvikle både enkeltspillere, laget, taktikk, organisasjon og økonomi.

– En av de viktigste drivkreftene i idrett er ønsket om å bli bedre. I det ligger også alltid et ønske om å styrke stallen. Men ikke for enhver pris. Bærekraft er fortsatt stikkordet for økonomien i Glassverket. Vi må jobbe hardt for å skaffe penger, og når det er gjort må vi snu på hver krone.

Gabrielsen har imidlertid uttalt til Drammens Tidende det kan bli aktuelt å hente ytterligere én profil foran neste sesong, uavhengig av hva som skjer med eksisterende spillere.

– Vi har allerede vært i dialog med noen av våre samarbeidspartnere for å se om vi klarer å skaffe midler vi kan øremerke til en ny profil. Dermed vil det ikke påvirke budsjettet vårt for 1516-sesongen. Om vi finner den rette spilleren er en annen sak, sier treneren.

Selv om det koster å satse, har Glassverket ingen planer om å bli lønnsledende.

– Spillere kan sikkert få bedre betalt andre steder enn hos oss. Men alle vi som driver med dette må innse at det ikke er så veldig mye penger i norsk håndball, og må bruke «hue». Vi må finansiere nye spillere før vi henter dem, sier han.

For fire dager siden ble det kjent at Larvik er i fare for å gå konkurs. Det liker ikke Kenneth Gabrielsen.

– Jeg unner dem ikke å havne i en sånn situasjon og håper de finner ut av det. Men jeg mener det må gå an å holde et høyt sportslig nivå, både i Norge og Europa, uten å brenne seg økonomisk, sier han.

Av Peter Tubaas