• Marte Langeli var påny solid i Glassverket-målet.

Glassverket slo Glassverket

30.01.15 // Det måtte bli hjemmeseier da Glassverket møtte Glassverket i seriekamp i Sør-Norge-serien (J18).

Skrevet av NTH

Marte Langeli (bildet) var spilleren som markerte seg mest da Glassverket J18-1 lag slo Glassverket J18-2 24-16 i Glassverket idrettshall fredag kveld.

– Marte stod i mål før pause og var kjempegod. Vi leverer en fryktelig god første omgang, hvor hele laget var godt. Alle var ordentlig «på», og det var veldig moro å se. I andre omgang spiser ungjentene seg innpå. De bestemmer seg for å ta skikkelig tak og greier det, sier trener for J18, Pål Sørum, som hadde med seg Renate Saastad Sømme på benken i kveld.

Kveldens kamp var i praksis Glassverkets Junior Elite (J18) mot Glassverkets J16-lag som har fått ansvaret for J18-2 i Sør-Norge-serien J18-A.

– Vi går på banen med altfor høye skuldre. Jeg tror det ble litt feil fokus. Det ble vanskeligere å skåre mål enn det de trodde, og da ble spillerne litt preget av det i det offensive spillet. Vi skulle hatt litt mer guts, rett og slett. Men vi skal ikke glemme at vi tross møter et par av landets beste målvakter. Defensivt synes jeg vi var ganske gode hele kampen. Og at vi bare tapte med ett mål i andre omgang er godkjent, sier trener Espen Rødevand, som fikk hjelp av Veronica Kristiansen i trenerteamet i kveld.

For begge lag er det neste høydepunktet Lerøy- og Bring-serierunde i midten av februar. J18 reiser til Fredrikstad og skal møte Fredrikstad, Sarpsborgalliansen og Gjerpen, mens J16 skal til Nøtterøy hvor Tømmerholt, Stord og Sarpsborg er motstandere.

Av Peter Tubaas