• Mina Gustavsen, Trine Bronsta, Monica Iversen, Emilie Christensen og Sissi Karlsson bidrar fra benken i Kristiansand.

Full tenning på benken

27.01.15 // Med fulle tribuner var det ekstra viktig med fullt «trøkk» fra Glassverket-benken mot Vipers.

Skrevet av NTH

Kristiansand (glassverketelite.no): Julia Gellein Vangen skåret det siste målet til Glassverket mot Vipers på søndag, foran mer enn 1800 tilskuere i Aquarama.

– Det var kult å få det målet og skikkelig fett å spille her, med så mye trykk fra tribunen. Det er sånn det skal være. Men det ble litt stille etter hvert som vi dro fra, smiler Julia Gellein Vangen.

Fram til da hadde Gellein Vangen gitt jernet fra benken, i likhet med Emilie Christensen og de andre som startet på sidelinjen. For også der er det en viktig jobb som må gjøres.

– Når de er så mange på tribunen, og vi er så få, må benken veie opp for de 2000 som heier på Vipers. Det synes jeg vi klarte på en fremragende måte på søndag, ler hun.

Hege Bakken Wahlquist var i startoppstillingen og får ikke skrytt nok av bidraget fra støtteapparat og spillere på sidelinjen.

– Vi merker det skikkelig godt ute på banen. Det er veldig betryggende å høre at de alltid er der, uansett om det går bra eller dårlig. At benken er aktiv har tror jeg kan ha noe å si for utfallet av kampen, sier årdølen.

– Noen ganger føler man at det ikke blir så godt lagt merke til, men det er veldig viktig for å få opp tenninga ute på banen. Det er godt at de hauser det opp litt, og det er viktigere enn man skulle tro. Hadde vi hatt en helt stille benk, hadde vi neppe vært like engasjerte ute på banen, sier Trine Bronsta.

Alle får en runde på benken i blant, men på alle lag er det noen som sitter der mer enn andre.

– Det er alltid frustrerende å ikke få spille så mye man ønsker, men jeg vet selv hvor mye det betyr at noen roper til deg eller gir deg en tilbakemelding. Så selv om man gjerne skulle vært på banen selv, er det viktig å gi av seg selv, uansett, understreker Bronsta.

På slutten av kampen fikk også de som sitter mye på benken en del spilletid i Kristiansand. Både Eline Rikartsen, Julia Gellein Vangen og Trine Bronsta fikk hvert sitt mål og Mina Gustavsen og Charlotte Kristiansen var ikke langt unna.

– Det er utrolig gøy at alle får prøve seg. Og selv om vi spiller med uvante konstellasjoner, folk som ikke spiller så mye sammen på trening, så fungerer alt veldig bra likevel, sier Emilie Christensen.

Trener Kenneth Gabrielsen ville ha maks trykk fra benken i kampen mot Vipers, og fikk skikkelig respons.

– Vi trenere har ansvaret for å skape engasjement, og alle må gi av seg selv, trenere, støtteapparat og spillere, uansett hvor de befinner seg. Det vi presterer på sidelinjen vil gjenspeiles i resultatene våre. Det er spesielt viktig i bortekamper, hvor vi ikke har støtte fra publikum. Jeg er veldig fornøyd med tenninga i Kristiansand, sier han.

Og han legger til at det ikke bare er troppen, men hele stallen som legger grunnlaget for hvordan Glassverket leverer i Grundigligaen.

– For oss er alle like viktige. Det er ikke bare de på banen eller på sidelinjen, men hele troppen, som gjør at vi presterer så bra som vi gjør. Uten en så god stall kunne vi ikke holdt det høye nivået på trening, og det har naturligvis direkte konsekvens tabellposisjonen, sier han.

Av Peter Tubaas