• Smilet var tilbake på Eline Rikartsen da hun begynte å skåre flittig i andre omgang.

Først sinna, så kom smilet

23.01.15 // Selv om poengene varmet var spillerne skuffet etter fredagens kamp i 2. divisjon. Seieren mot Fram satt langt inne.

Skrevet av NTH

Åskollen (glassverketelite.no): Eline Rikartsen skåret Glassverkets avgjørende, siste mål og etter 23-22-seieren hjemme i Glassverket idrettshall fredag kveld løp hun rett bort til motstanderens keeper.

– Jeg måtte bort til henne og si at hun stod en bra kamp i dag, for det gjorde hun, sier Rikartsen om Ingvild Thoresen, som hun kjenner godt fra regionale landslag. Der har Larvik-keeperen utgjort keepertrio sammen med dagens to Glassverket-målvakter Thea Pedersen og Marte Langeli.

Rikartsen ble toppskårer med sine fem mål og skåret flittig i fasen da de lilla snudde kampen fra 10-14 til 16-15 i første halvdel av andre omgang.

– Jeg var skikkelig sinna på meg selv etter å ha bommet så mye. Jeg skyter ikke bra nok og er skuffet over det. Men det løsnet litt i en periode, og det var veldig viktig at vi tok hjem seieren. Det er alltid morsomst å vinne med et mål, sier elitespilleren som fylte 19 år for to dager siden.

I torsdagens 2. divisjonskamp ble det tap borte mot Skrim 2 med et rent juniorlag. Men mot Fram hadde Glassverket, i tillegg til Rikartsen, også med seg Tiril Günther Merg, Trine Bronsta, Charlotte Kristiansen og Julia Gellein Vangen fra A-laget.

De skåret flesteparten av målene, men Glassverket klarte imidlertid aldri å ta skikkelig kommandoen mot Fram, og gjestemålvakt Thoresen holdt på å «snyte» Glassverket for seieren. På tampen serverte hun en praktfull trippel- og en dobbelredning like etter hverandre.

– Vi gjør en del bra og kommer til gode sjanser, men sliter med å sette ballen i mål. Jeg synes vi skyter keeperen litt god i dag. Hadde vi droppet slurvefeilene og satt ballen i mål oftere kunne det sett helt annerledes ut. Men det var deilig at vi får seieren til slutt, oppsummerer Trine Bronsta.

Kampfakta: Glassverket – Fram 23-22 (10-13/13-9)
Glassverket idrettshall, fredag 23. februar 2015, kl 19.00
Glassverket 2: Marte Langeli, Thea Pedersen, Ane Hovland 1, Victoria Ciobanu, Charlotte Kristiansen 3, Celine Håkestad 1, Rebecca Våraker 1, Kjersti Ramstad 1, Tiril Günther Merg 4, Julia Gellein Vangen 3, Trine Bronsta 4, Eline Rikartsen 5.

Neste kamp: Tønsbergs Turn – Glassverket 2, Tønsberghallen, lørdag 31. januar 2015 kl 16.00.

Av Peter Tubaas