• Rebecca Våraker ble Glassverket 2s toppskårer mot Skrim 2, med åtte mål (arkivfoto).

Slått av klassevenninnene

22.01.14 // Glassverket 2 måtte se seg slått av Skrim 2, men hentet seg fint inn etter en vanskelig start.

Skrevet av NTH

I hjemmekampen mot Skrim 2 i høst vant Glassverket 2 med ti mål, men forlot Skrimhallen med tremålstap i det omvendte oppgjøret torsdag kveld. Skrim ledet 9-1 etter 10 minutter.

– Vi ville litt mye i dag, så mye at det ble litt feil tenning. Men vi tar en timeout, legger om forsvaret litt og begynner å spille håndball. Etter 20 minutter er vi bare to mål bak, og vi holder følge i resten av kampen. De siste 20 minuttene spiller vi som et lag og gjør det vi øver på på trening, sier trener Pål Sørum.

Andre omgang er ganske jevnspilt og Skrim 2 klarer å ro i land en 28-25-seier mot naboen fra Drammen.

– Det er litt for mange tekniske feil som gjør at vi taper kampen i dag. Vi har ikke marginer og er litt småstressa hele kampen. Men alt i alt takler jentene det på en veldig fin måte. De får litt skryt for innsatsen i dag, sier Sørum.

Med åtte mål ble Rebecca Våraker toppskårer sammen med tidligere lagvenninne og nåværende klassevenninne fra Drammen videregående skole, Hanne Paulsen. En annen tidligere GIF’er, Emilie Sjøgren, markerte seg med sju mål.

Både Paulsen,  Tiril Haraldsen Folkestadås, Mia Amanda Solem Christensen og Guro Hoftvedt går i samme klasse som Våraker og Kjersti Ramstad. Det betyr at det var masse prestisje i kveldens kamp, og at Drammen vgs antakelig kunne stilt et meget habilt lag i 2. divisjon.

Både Paulsen, Sjøgren og Folkestadås (5 mål) er i A-stallen til Skrim. Glassverket har også gitt elitespillere en del spilletid i 2. divisjon, men i dag var det ungjentene som fikk sjansen.

– Vi stilte uten elitespillere og hadde praktisk talt et rent 18-årslag. I tillegg hadde vi Ane Hovland fra 16-årslaget som gjorde en bra jobb på strek med seks mål. Men spillerne fikk brynt seg på et lag som hadde med litt mer rutine, sier Pål Sørum.

Allerede fredag får 2. divisjonslaget sjansen til å slå tilbake. Da kommer Fram på besøk i GIF-hallen.

Kampfakta: Skrim 2 – Glassverket 2 28-25 (12-9/16-16)
Glassverket 2: Ida Gundhus Alexandersson, Ane Hovland 6, Marte Langeli, Pernille Borge Karlsen, Linn Andresen 1, Kjersti Ramstad 2, Andrea Charlotte Borge, Sofie Tangen Syvertsen 5, Rebecca Våraker 8, Christine Foss Sjulstad 1, Thea Pedersen, Victoria Ciobanu 2, Leona Williams

Neste kamp: Glassverket 2 – Fram, Glassverket idrettshall, fredag 23. januar 2015, kl 1900.

Av Peter Tubaas