• Kari Brattset i Glassverkets foreløpig siste opptreden utenlands, mot polske Start Elblag under treningsleiren i sommer.

– Europacup er en drøm

21.01.15 // To lag er i praksis klare for høstens europacup allerede, mens det er en sulten ulveflokk av klubber som kjemper om opptil fire ytterligere plasser.

Skrevet av NTH

Europacup krever ekstra innsats av klubbene som er med, men er også et eventyr alle som driver med håndball har lyst å oppleve.

– Til nå har vi ikke brukt noe tid på det, men det er klart at europacup er noe vi drømmer om, og som vi må ta høyde for i fremtida. Forhåpentligvis kan det skje allerede til høsten, men det forutsetter at vi fortsetter å gjøre jobben. Vi er ikke der ennå, understreker trener Kenneth Gabrielsen.

Siden Larvik har vunnet cupen, og trolig vinner serien, er både vestfoldingene og tapende cupfinalist Halden allerede klare for henholdsvis Champions League og Cupvinnercupen.

Neste plass vil gå til det beste laget i sluttspillet, som ikke allerede er kvalifisert for e-cup, Den går da sannsynligvis til tapende sluttspillfinalist, dersom Larvik er det andre laget.

Den fjerde og femte europacupplassen går til det beste laget i henholdsvis eliteserien og sluttspillet som ikke allerede er kvalifisert. Hvis NHF velger å sende et sjette lag ut i e-cup går den til det beste laget i serien som ikke er kvalifisert allerede.

De offisielle kriteriene kan du lese her.

Som nummer to på tabellen etter 13 serierunder er Glassverket et av lagene som er med i kampen om europacupplass, og ser allerede på hva det får av konsekvenser.

– I hverdagen er det ingenting som er viktigere enn neste kamp, men vi må ha minst to tanker i hodet samtidig. Vi får en ekstra turnering å ta hensyn til og må utvikle oss på flere områder. Det handler om spillerstall, organisasjon, arrangement og økonomi. Vi tar ingenting for gitt. Men det hadde ikke vært seriøst av oss om vi ikke begynte å tenke på hva dette vil si for oss, sier Gabrielsen.

Rollen til sponsorene blir enda viktigere dersom Glassverket skal ut på en internasjonal arena.

– Vi forventer ikke noen stor ekstrakostnad, men med eller uten e-cup, så må vi styrke økonomien vår. Vi har god dialog med dagens sponsorer og jobber vi kontinuerlig mot nye. Drammen har mange bedrifter som gjør det skarpt internasjonalt, og som kanskje ønsker å bidra, dersom vi får sjansen til å spille internasjonale kamper.

DHK har bydd Drammens-publikummet på mange internasjonale kamper de siste tre tiårene, men europacup på kvinnesiden i lokalhåndballen er noe helt nytt.

– Jeg mener det vil gi et løft for kvinnehåndballen i hele regionen, sier Kenneth Gabrielsen.

Av Peter Tubaas