• Elitelaget og junior elite vil være instruktører under håndballskolen. Her ser vi Kristin Nørstebø i arbeid under Håndballuka i høst.

Vinterferie er håndballskoletid!

16.01.15 // Glassverket og Gjensidigestiftelsens Håndballskole tilbyr gutter og jenter fra 7-13 år håndballmoro i vinterferien med elitelaget som instruktører.

Hvis du ennå ikke helt vet hva du skal bruke vinterferien til, er håndballskole i Drammenshallen 23.-27. februar et godt alternativ.

– På Glassverkets håndballskole blir unge og lovende håndballspillere godt tatt vare på av forbildene sine. Her får de fem dager med håndballmoro og impulser de kan ta med seg tilbake til klubbene de kommer fra, sier Glassverkets trener og markedssjef Kenneth Gabrielsen.

Pris: kr 1490 for fem dager, klikk her for påmelding innen 12. februar.

Det er satt et tak på 200 barn og unge til Glassverkets håndballskole. Alle som deltar får T-skjorte, drikkeflaske, sekk og ikke minst en håndball. Håndballskolen til Glassverket har blitt en del av Gjensidigestiftelsens system, som har arrangert håndballskoler over hele landet i en årrekke.

– Jeg kjempeglad for at vår trofaste støttespiller gjennom en årrekke, Gjensidige, er med oss og arrangerer håndballskoler. Nå som både dame- og herrehåndballen i Norge er i verdenstoppen, er det viktig å tenke rekruttering av fremtidens spillere. Men Gjensidige Håndballskole skal først og fremst være en morsom opplevelse for barn og unge. På håndballskolen blir det lek og moro med ball, konkurranser og godt felleskap, sier kvinnenes landslagssjef, Thorir Hergeirsson, til Håndballforbundets hjemmeside.

Det er første gang i nyere tid at Glassverket arrangerer håndballskole av denne størrelsen. Glassverket ble kåret til årets arrangør i eliteserien i fjor og har gjort Glasscup til en av de mest attraktive håndballturneringene i regionen.

– Vi håper å holde tradisjonen vedlike gjennom å tilby et godt sosialt og faglig arrangement for ungene. Dersom det blir vellykket, ønsker vi selvsagt å gjøre håndballskolen til en tradisjon. Det er litt konkurranse i Drammensområdet, men det er godt at det finnes flere tilbud slik at alle som vil får plass, sier prosjektansvarlig Håkon Hval Andersen.

Spillerne fra A-laget som ligger på andreplass i Grundigligaen og jentene fra junior elite-satsingen til Glassverket vil være instruktører.

– Deltakerne blir godt tatt vare på av jenter som etter hvert har fått god erfaring med Klubbdeal, Håndballuka, håndballskoler og andre aktiviteter for barn og unge. I vinterferien er det viktig å aktivisere ungene, og på Glassverkets håndballskole får de leke og spille håndball i fem dager til ende. Jeg tror det kan bli rift om plassene, smiler Hval Andersen.

Av Peter Tubaas