• Renate Saastad Sømme i aksjon mot Larvik i kveld.

Første tap på fire måneder

14.01.15 // Glassverket spilte seg til mange muligheter, men støtte på en opplagt Sandra Toft i Larvik-målet onsdag kveld.

Skrevet av NTH

Larvik (glassverketelite.no): Med 16-26 mot Larvik gikk Glassverket på sitt første tap siden serieåpningen mot samme lag.

– Vi kom til sinnsykt mange sjanser, men Sandra Toft står i veien. Ti mål er tydeligvis forskjellen på første- og andreplass i Grundigligaen nå. De er overlegne i perioder, men jeg synes vi spilte bra sammen kollektivt i dag, sier Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

Det lille lyspunktet er at forspranget ble tre mål mindre enn sist. Med bedre treffsikkerhet kunne Glassverket vært mye nærmere.

– Vi var for kjappe på avtrekkeren. Larvik er absolutt et lag som kan slås, men de har det lille ekstra som ingen andre i ligaen har akkurat nå. Jeg hadde håpet vi var nærmere, men vi holdt i hvert fall følge lengre enn sist, sier femmålsskårer Kristiansen.

Etter kampen tok Glassverket-spillerne en bitteliten timeout før de snakket med pressen.

– Vi snakket om at det er en av de beste kampene vi har spilt rent kollektivt. Men vi bommer fantastisk mye på gode sjanser. Da blir det vanskelig å slå Larvik, sier Renate Saastad Sømme.

Hun skåret to ganger, blant annet det første målet etter en tolv minutters tørkeperiode i første omgang.

– Vi bommer mer enn vi gjorde i Drammen, og da går det ikke, konstaterer trener Kenneth Gabrielsen. – Jeg er skuffet over at vi ikke er bedre på avslutningene. Det var det vi ønsket å lykkes bedre med i dag. Toft er god, men våre avslutninger er ikke teknisk gode nok. Vi kan mye bedre, sier han.

Det var nesten litt uvant å tape for Glassverket, som satt igjen med null poeng for første gang på 142 dager, mot et Larvik som slett ikke hadde en av sine beste dager.

– Det var utrolig kjedelig, men vi skal vinne til søndag. Vi har fokus på Storhamar nå og bruker ikke noe mer tid på Larvik. Men vi tar med oss det gode i kampen, sier Saastad Sømme.

Kampfakta: Larvik – Glassverket 26-16 (13-8/13-8)
Grundigligaen 1415. Arena Larvik (Larvik), onsdag 14. januar 2015, kl 18.30.
Tilskuere: 1046
Glassverket: Guro Rundbråten, Sissi Karlsson, Kristin Nørstebø, Kari Brattset 3, Veronica Kristiansen 5, Mina Gustavsen 1, Monica Iversen, Pia Narvesen, Renate Saastad Sømme 2, Emilie Christensen 1, Eline Rikartsen, Jeanett Kristiansen 1, Charlotte Kristiansen, Hege Bakken Wahlquist 3.
Toppskårere: Linn Kristin Riegelhuth Koren, Larvik 6, Veronica Kristiansen, Glassverket 4.
Tominuttere: Larvik ingen, Glassverket 2.
Gule kort: Larvik 3, Glassverket 3.

Av Peter Tubaas