• Anniken Mehren Iversen i aksjon under 2014-utgaven av Glasscup.

– Ikke gå glipp av Glasscup!

12.01.15 // Glasscup-leder Anja Lønseth gleder seg til at hallene fylles av jente- og guttelag i kampen om den gjeve Glasscup-tittelen i april.

Skrevet av NTH

Glasscup er en av Glassverket IF sine viktigste arrangementer, derfor legger klubben ned mye hardt arbeid for at turneringen skal leve opp til sitt gode rykte.

– Vi ønsker å tilby et mest mulig attraktivt arrangement. Det er viktig for oss at Glasscup blir en god sportslig og organisatorisk turnering. Jeg tror jeg allerede nå kan garantere en god ramme rundt Glasscup, smiler Anja Lønseth, daglig leder i Glassverket IF og leder for Glasscup.

Meld deg på Glasscup 25.-26. april 2015 her.

Glasscup setter håndballlagene i sentrum og går langt for å innfri ønskene til sine gjester.

– Vi gjør alt vi kan for å legge til rette for at lagene får dekket sine behov. Vi velger å holde relativt lave priser for deltakelse og for overnatting. Vi vet at mange lokale lag å spille komprimert på én dag, mens langveisfarende ofte ønsker å fordele kampene over hele helgen. Lag fra samme region ønsker gjerne å unngå å spille mot hverandre. Alt dette prøver vi å ta hensyn til, forteller Lønseth.

I tillegg til hovedarena Drammenshallen, ser det ut som Berskaug, Glassverket, Skoger og Gulskogen blir årets fem arenaer. I år arrangeres Glasscup 25-26. april. Glasscup er en skikkelig dugnad hvor alle deler av håndballgruppa er involvert. Alle lag har en representant i arrangementsgruppa.

– Prosessene er godt i gang. Vi er snart i mål med skoler og overnatting og brikkene er i ferd med å falle på plass med tanke på baner. Det er mulig vi kan klare å holde oss på «vår side» av elva denne gangen, slik at flere lag får kortere reisevei. Men vi er ikke helt i mål med dette, sier hun.

Flere hundre frivillige er nødvendig under Glasscup, og det er alltid behov for flere som bidrar.

– Er det noen som gjerne vil ta i et tak og har lyst til å være med å bidra i en positiv dugnadsgjeng, så er de hjertelig velkomne til å melde seg.

Glasscup arrangeres for 36. gang og er mer populær enn noen sinne. I fjor deltok 2300 spillere fra 200 lag fra hele landet. Og bare måneder før den 37. utgaven understreker Anja Lønseth at Glassverket hele tiden er opptatt av å utvikle arrangementet.

– Alt kan bli bedre, så vi tar alltid med oss lærdom fra det ene året til det neste. Men i fjor fikk jeg bare tre klager i etterkant, så vi tolker det som om vi gjør mye riktig, sier Glasscup-lederen.

Følg linken ovenfor for å melde på ditt lag til Glasscup. Og oppfordringen fra Lønseth er klar.

– Ikke gå glipp av Glasscup! Vi tror på like stor suksess som tidligere. Vi har mange lag som er med år etter år, og det er et kvalitetsstempel, mener hun.

Av Peter Tubaas