• Pia Narvesen kontrer under lørdagens trening i Glassverket idrettshall.

Alle friskmeldt før toppkampen

11.01.15 // Til kampen mot Larvik har Glassverket alle spillerne tilgjengelige – for aller første gang denne sesongen.

Åskollen (glassverketelite.no): Det ble ikke spart på kreftene på lørdagsøkta i Glassverket-hallen. Og fire dager før toppkampen mot Larvik er alle i full trening.

– Det har vært bra trykk helt siden vi begynte etter juleferien, og med alle spillerne tilgjengelige har vi høyere nivå på trening og flere å ta av når vi skal spille kamp. Vi stiller «mannsterke» mot Larvik, sier Pia Narvesen til glassverketelite.no.

Kenneth Gabrielsen valgte å hvile Monica Iversen og hennes opererte kne mot Halden, men nå er også hun klar for spill. Det betyr at situasjonen er en helt annen enn før serieåpningen hjemme mot Larvik (20-33), da både Renate Saastad Sømme, Emilie Christensen og Sissi Karlsson var skadde.

– Vi bar preg av at de var ute, og brukte tid på å finne ut av det, men vi klarte oss bra likevel. Nå etter jul er det første gangen denne sesongen at vi har en helt skadefri stall. Det er alltid litt småplukk, men alle kan spille. Det gjør oss naturligvis et bedre utgangspunkt, men det betyr også at konkurransen på laget er tøff, sier treneren.

Spillerne mener det er gunstigere å møte Larvik nå enn sist lagene møttes, i begynnelsen av september. Etter det har både Glassverket og Larvik spilt ti kamper på rad uten tap.

– Vi er et helt annet lag nå. Vi er mye mer samspilte. I tillegg var det det første seriekamp med litt nerver og spenning. Og mot Halden føler jeg vi fikk kjørt i gang toget, selv om det var en typisk oppstartskamp, sier Narvesen.

Det er ingen tvil om at den tidligere klubben til både Pia Narvesen, Monica Iversen og Jeanett Kristiansen er skyhøye favoritter i kampen på onsdag.

– Larvik er Larvik, og alle vet hva de står for. Vi vet jo at hvis vi spiller på vårt beste, noe vi også gjorde i Arena Larvik i perioder i fjor, så er vi ganske gode. Men det er om å gjøre å holde det høye nivået gjennom hele kampen, sier Pia Narvesen.

– Det er alltid morsomt å møte et av verdens beste håndballag, og det er gøy at det faktisk er en toppkamp. Det blir tøft, men også en god oppladning til den viktige Storhamar-kampen uken etter, smiler Jeanett Kristiansen.

Den yngste av søstrene Kristiansen er tilbake på fjorårets hjemmebane for første gang etter returen til Glassverket i fjor sommer. Hun håper på en god velkomst.

– Det er alltid fint å komme tilbake til Larvik. Jeg bare gleder meg til å treffe gamle kjente. Jeg regner ikke med noe negativt fra publikum. Folk er så snille i Larvik, sier hun.

Av Peter Tubaas