• Ane Hovland i en duell på lørdagens første trening med LK98.

Sloss for EM-kvalifisering

10.01.11 // Ane Hovland (16) er trolig nærmere landslagsspill enn på lenge etter denne ukens samling med ungdomslandslaget i Drammenshallen.

Drammen (glassverketelite.no): Det yngste landslaget på kvinnesiden har trent to økter om dagen i siden torsdag. Glassverkets Ane Hovland har kost seg med samling på «hjemmebane».

– Det er litt rart, og det blir litt ekstra press når en møter så mange kjente i gangene og har familie og venner på tribunen. Men det er bare hyggelig, og samlingen har vært lærerik og moro, sier Ane Hovland til glassverketelite.no.

På samlingen før turneringen i Spania før jul var hun bare med på den delen som foregikk i Norge. Men Svelvik-jenta synes det går framover og er fornøyd med egen innsats i Drammenshallen.

– Jeg tror jeg har vist meg fram på en god måte. Jeg føler jeg er mye nærmere nå enn på forrige samling. Jeg synes i hvert fall jeg har blitt bedre i forsvar, sier Hovland.

LK98 ledes av Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen og Vigdis Holmeset, som er helt enig i Anes vurdering.

– Vi er fornøyde med hva Ane har vist her på samlingen. Hun har gjort det veldig bra, faktisk. Sist hun var inne snakket vi om at hun måtte jobbe med forsvaret sitt, og det har hun virkelig tatt tak i, sier Holmeset.

Denne gangen har det kun vært treninger, men i februar samles jentene på Tynset, hvor Serbia og Tyskland er motstandere. Det store målet er å komme med til EM-kvalifisering i Georgia i mars.

– Målet er hele tiden å få bli med videre, og ikke falle av lasset. Jeg skal fortsette å jobbe hardt, veldig hardt, for å bli en av de to linjespillerne i troppen. Her er det ingen grunn til å slappe av, smiler Hovland.

Holmeset og Gabrielsen tar ikke ut en troppen til Tynset på en stund ennå, men mener hun har like gode muligheter til å kapre en plass som sine konkurrenter.

– Hun må bare jobbe og stå på videre med arbeidsoppgavene sine. Hjemme i Glassverket kan hun for eksempel studere hva Vikki (Kristiansen) gjør i forsvar og se på hva Kari (Brattset) og Monica (Iversen) gjør på linja. Det er fint å ha forbilder i egen klubb og lære av de som har litt erfaring. Det kan være lurt å sitte og studere treningene til elitelaget og rett og slett være litt håndballnerd, smiler Holmeset.

Og Ane Hovland er allerede i full gang med det og får mange tips fra de som har holdt på litt lenger enn henne.

– Vi er jo heldige som har med Vikki som trener for J16-laget, og jeg snakker ganske mye med Monica. Hun kommer ofte bort til meg etter kamp eller trening, hvis hun har sett på, og gir meg gode råd. Det er jeg veldig glad for. Hun er sinnsykt god både bakover og framover, mener Hovland.

Og Glassverkets rutinerte strekspiller Monica Iversen vil mer enn gjerne dele kunnskapen med de yngste.

– Det er viktig at også vi er til stede og ser på når de spiller. Det er tross alt de som skal overta. Og hvis vi har noe å komme med er det viktig at vi gir dem tilbakemeldinger. Vi vil jo gjerne ha opp noen spillere fra egen klubb, og det er gøy at noen er så gode at de er på landslagssamlinger. Vi har trua på Ane, smiler Iversen.

PS! Neste helg er det full rulle for J16-laget i Bringserien hvor Ane Hovland & Co skal møte Nessegutten, Tjølling og Levanger i Skognhallen.

Av Peter Tubaas