• Sissi Karlsson redder også returen fra Merethe Larsen - med kneet.

Sjekk den debuten!

08.01.15 // Sissi Karlsson var iskald da hun fikk sine første 25 sekunder på banen da elitelaget beseiret Halden onsdag kveld.

Skrevet av NTH

Halden (glassverketelite.no): Først med den venstrehånden, så med det høyre kneet. Sissi Karlsson leverte en praktfull dobbelredning på syvmeteren fra Merethe Larsen etter 17 minutter i andre omgang.

– Det føltes veldig bra. Å redde straffe er alltid moro og ekstra gøy at jeg rakk å komme meg opp og redde returen også. Jeg ble litt glad da, smiler en noe beskjeden Sissi Karlsson.

Karlsson hadde vært helt nede på gulvet med bakenden på straffekastet, men var lynkjapt oppe og reddet også returen to sekunder etter. Det startet med at Kristin Nørstebø fikk en noe streng tominutter for armbruk mot Cecilie Mørch Hansen, som også fikk tildelt en syvmeter.

Dobbelredningen var det aller første den svenske målvakten gjorde i en obligatorisk kamp for A-laget. Hun var solid i oppkjøringen, men skadet kneet før den siste oppkjøringskampen mot Halden. Onsdag satt hun på benken for Glassverket i Grundigligaen for første gang.

– Jeg var ganske «lugn», så jeg ble ikke veldig stresset av å måtte komme inn på den straffen. Når jeg sitter på benken er jeg alltid klar til å spille. Jeg fikk noen tips fra Guro (Rundbråten) hvor skuddet kunne komme og gjorde meg klar. Men det er ikke så mye annet å gjøre enn å gå utpå der og sjanse på hvor du tror ballen kommer, sier hun.

Syv minutter etter kom hun inn for andre gang i kampen og måtte se Mina Marie Authen plassere ballen forbi henne den gangen. Det ble med de to innhoppene, men etter internkamp, 2. divisjonskamp og plass i troppen mot Halden i løpet av seks dager, føler Karlsson seg klar for det meste etter kneskaden.

– Alle har jo lyst til å spille mest mulig når man først er med i troppen, så jeg er glad jeg fikk muligheten mot Halden. Jeg tar fortsatt ingen sjanser med kneet, som med å spille fotball på oppvarmingen på trening, men det kjennes ut som jeg kan spille for fullt nå, sier hun.

Av Peter Tubaas