• Hege Bakken Wahlquist og Glassverket kjempet seg til seier mot Halden onsdag kveld.

Kriget seg til seier i festningsbyen

07.01.15 // Slitekampen mot Halden endte til slutt med en komfortabel åttemålsseier.

Skrevet av NTH

Halden (glassverketelite.no): Halden klarte ikke å trenge gjennom festningsmuren Glassverket ofte nok til å true seieren i Remmenhallen. De lilla spilte dermed sin tiende kamp på rad uten tap (ni seirer, en uavgjort).

– Det smakte veldig godt med seier mot Halden. Det er alltid litt spennende når man spiller mot lag man ikke har møtt så ofte og på en ny arena, men så fort kampen i gang var jeg ganske trygg på seier. Jeg følte hele tiden vi hadde et gir til, sier seksmålsskårer Kristin Nørstebø.

Det stod 0-0 helt til Hege Bakken Wahlquist skåret fra kant etter fire minutter. Hun og Veronica Kristiansen skåret to mål hver, før Halden skåret sitt første etter åtte minutter. Etter en meget god periode av Glassverket meldte Halden seg på etter kvarteret.

– Det ble litt spennende igjen, men jeg synes vi hadde god kontroll hele veien. Det er ekstra deilig å vinne sånne kamper alle forventer vi skal vinne. Men det ble en slitekamp, så det føles ikke ut som en åttemålsseier, sier Hege Bakken Wahlquist.

Guro Rundbråten leverte som vanlig varene i Glassverket-målet, og Sissi Karlsson debuterte for elitelaget med sterk strafferedning. Veronica Kristiansen viste at hun fortsatt har EM-formen inne og ble toppskårer med syv mål. Jeanett Kristiansen startet på benken, men dro lasset etter pause da hun banket inn fem mål.

Jubelen til Glassverket-jentene etter kampen mot Halden viste at ingen tok seieren på forskudd.

– Vi visste det ville bli tøft, men det er godt å få denne bekreftelsen på at vi fortsatt har formen inne etter det lange oppholdet, sier Bakken Wahlquist.

Samtidig som Glassverket jublet for seieren mot Halden, kom meldingen om at Fredrikstad hadde tatt poeng fra Oppsal. Det var et perfekt punktum på turen til grensebyen.

– Det passet oss veldig bra, men jeg er første og fremst glad for at vi leverer såpass bra i den første obligatoriske kampen på så seks uker. Det er alltid litt spenning og nerver når det starter opp igjen, og det så vi ute på banen. Det gikk veldig opp og ned. Men vi hadde bestemt oss for å krige oss til seieren i dag, men jentene viste at de har strålende lagmoral, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Kampfakta: Halden – Glassverket 18-26 (7-12/11-14)
Grundigligaen 1415. Remmenhallen (Halden), onsdag 7. januar 2015, kl 1830.

Tilskuere: 300
Glassverket: Guro Rundbråten, Sissi Karlsson, Kristin Nørstebø 6, Kari Brattset, Veronica Kristiansen 7, Mina Gustavsen, Pia Narvesen 1, Renate Saastad Sømme, Emilie Christensen 1, Julia Gellein Vangen, Jeanett Kristiansen 6, Hege Bakken Wahlquist 5, Eline Rikartsen.
Toppskårere: Malene Staal, Halden 5, Veronica Kristiansen, Glassverket 7
Tominuttere: Halden 1, Glassverket 1
Gule kort: Halden 0, Glassverket 1

Neste kamp: Larvik – Glassverket, Grundigligaen, Arena Larvik (Larvik), onsdag 14. januar 2015, kl 19.00.