• Kari Brattset smeller ballen i mål på tirsdagstreningen med Glassverket.

Forventer tøff batalje mot cupfinalisten

06.01.15 // Halden er tilbake i hverdagen etter cupfinalen, men kan fortsatt by på cupfinalestemning.

Skrevet av NTH

Drammenshallen (glassverketelite.no): Kari Brattset har spilt sammen med fire av spillerne på Halden tidligere, så hun vet godt hva Glassverket har i vente onsdag kveld.

– Det blir knalltøft. Halden er et slitelag. De har kanskje ingen kjempestore stjerner, men mange som er veldig gode. Det betyr at det er mange spillere å passe på, sier hun før møte med cupfinalisten fra Østfold.

– Ja, de klarte det vi ikke klarte, nemlig å slå Oppsal. Så det er ikke noe dårlig lag vi møter, sier Brattset.

GRUNDIGligaen: Halden – Glassverket, Remmenhallen, onsdag 7. januar 2015, kl 19.00.

Halden er nummer ni på tabellen, med tre seirer av 10 mulige. I cupfinalen for en uke siden ble det tap for Larvik. Men haldenspublikummet gjorde seg bemerket, og hjemmelaget er kjent for gode arrangement og høy stemning i Remmenhallen.

– Jeg regner med å møte et rimelig revansjesugent lag etter kampen mot Larvik, og Halden er et av de bedre klubbene til å arrangere. Det blir folksomt og moro, sier trener Kenneth Gabrielsen.

Glassverket vant åtte strake før laget gikk på sitt første poengtap siden serieåpningen da laget møtte Fredrikstad i den siste kampen før jul.

– Dette er en helt ny kamp, og vi tenker ikke så mye på den kampen lenger. Men vi vet hvordan det føles å avgi poeng når vi ikke burde gjort det, sier Kristin Nørstebø.

På den siste treningen i Drammenshallen tirsdag kveld smalt det skikkelig i duellene. Akkurat sånn det bør være.

– Jeg synes det har vært skikkelig bra på alle treningene helt siden vi startet opp i romjulen. Nivået har vært høyt, og vi er godt forberedt, sier Nørstebø.

Lagene har ikke møttes i serien i nyere tid, men Glassverket vant 35-22 i den siste treningskampen før seriestart i slutten av august.

Fem siste seriekamper:

Glassverket: U-S-S-S-S

Halden: T-T-S-T-T

Siste kamp først.

Siste møter:
2014 30/8 S 35-22 (TR, Drammenshallen)
S=Seier U=Uavgjort T=Tap. Glassverkets siffer først. PL=Postenligaen, GL=Grundigligaen, SS=Sluttspill, NM=Cupen, TR=Treningskamp.

Av Peter Tubaas