• Mina Gustavsen er strålende fornøyd med isposeservicen til Knut Johansen, etter kamp og trening.

Lei av isposene

05.01.15 // Etter en sprøyte på Olympiatoppen er knærne til Mina Gustavsen bedre enn på lenge, og søndag glimtet hun skikkelig til.

Skrevet av NTH

Mina Gustavsen var rett og slett «ram» da andrelaget vant borte mot Ramnes søndag kveld. Tyristrand-jenta fikk hele elleve streker på dommerrapporten og ble kampens toppskårer.

– Det fløt litt dårlig i starten, men så løsnet det. Det var veldig deilig å få en ganske god kamp og en del mål nå. Jeg har vært ute lenge, så det er viktig med litt kamptrening, ikke minst i forkant av kampen mot Halden på onsdag, sier Mina Gustavsen.

Etter en strålende debutsesong i eliteserien for to år siden, har kneproblemer gjort at bakspilleren har fått langt mindre spilletid og færre mål for A-laget de siste to sesongene. Trener Kenneth Gabrielsen likte det han så av den hardtskytende bakspilleren på søndag.

– Mina var den spilleren med mest «trøkk» i avslutningene i går. Det var ordentlig god skyting av henne, og mye av det hun gjorde mot Ramnes holder også i eliteserien. Dette er sånn vi husker henne fra et par år tilbake, sier Gabrielsen.

I tillegg til 2. divisjonskampen søndag kveld, spilte Gustavsen internkampen på torsdag. Knærne ser ut til å tåle belastningen.

– Jeg kjenner det litt etterpå, men det er ikke spesielt plagsomt. Det er omtrent som det var på det beste i august, men da kjente jeg nesten ingenting. Da hadde jeg jo hatt en veldig lang pause, sier hun.

Etter operasjonen i februar for snart et år siden trente Gustavsen seg forsiktig opp og gjorde comeback på håndballbanen først i august. Men så kom smertene tilbake for fullt igjen, spesielt i det høyre kneet. Hun har ikke spilt for elitelaget siden Stabæk-kampen i midten av oktober.

– Det ble en ond sirkel. Etter hvert klarte jeg ikke å være med på så mange treninger. Det igjen gikk utover utviklingen, og dermed fikk jeg også mindre spilletid. Når det gjør vondt hele tiden blir det også enda vanskeligere å motivere seg for å trene, sier hun.

Men Gustavsen har ikke tenkt å gi opp, og i begynnelsen av desember var hun på Olympiatoppen hvor hun fikk en sprøyte med en saltvannsløsning og kortison.

– Det har gått mye bedre etter det, og etter de første treningene i år er jeg litt optimist igjen. Jeg håper å holde det i sjakk slik at jeg kan bidra i laget de tre månedene vi har foran oss, sier hun.

Selv om Mina Gustavsen er strålende fornøyd med at lagleder Knut Johansen alltid har to isposer klar etter trening og kamp, så ville hun helst vært kneproblemene foruten.

– Det beste hadde vært om jeg slapp å bruke isposer, men nå bruker jeg alltid is etter jeg har trent. Det går automatikk i det. Nå er det om å gjøre å holde så mye igjen at jeg ikke får de samme problemene som jeg hadde i høst. Jeg kan ikke være med på absolutt alt, så jeg tar meg for eksempel fri i dag, sier Gustavsen.

Av Peter Tubaas