• Sissi Karlsson (th) og Guro Rundbråten i en treningskamp før seriestart.

GIF2 startet året med seier

04.01.15 // Sissi Karlsson spilte sin første offisielle Glassverket-kamp da andrelaget fikk revansje mot Ramnes etter poengdelingen i serieåpningen.

Skrevet av NTH

Glassverkets 2. divisjonslag vant 27-25 borte mot Ramnes i årets første seriekamp, men uten å briljere.

– Det var mye bra, men det ble også litt for mye halvveis. Vi mangler det siste lille «trøkket» i avslutningene og er ikke tøffe nok i duellene forsvar, sier Kenneth Gabrielsen, som ledet kampen søndag kveld.

Med seieren klatret Glassverket forbi nettopp Ramnes og opp på tredjeplass på tabellen i avdeling 2. Begge har 19 poeng etter 13 kamper, men de lilla er foran på innbyrdes oppgjør.

– Vi møter et godt 2. divisjonslag som går rett i strupen på oss. De overrasker oss litt. Og de har en god spiller i Pernille Gran som skårer en del mål på oss. All honnør til Ramnes som gjør en veldig god kamp, sier Gabrielsen.

Glassverket ledet med fire mål til pause, men det var spenning i kampen helt til fløyta gikk.

– Jeg er alltid opptatt av å vinne, men ikke så opptatt av sifrene. Jeg mener vi hadde vunnet med flere mål om vi hadde gjort noen taktiske grep litt tidligere, men jeg ville ikke ta så mye hensyn til motstanderen og var opptatt av at vi skulle løse det på egenhånd. Vi får større utbytte av en kamp med litt nerve, sier Glassverket-treneren.

Kampens store spiller ble Mina Gustavsen, som med 11 mål (to på straffe) viste lovende takter foran vårsesongen, etter en høst preget av vonde knær.

– Dette begynner å likne Mina Gustavsen fra de gode gamle dager. Det var veldig moro at hun fikk det til i dag, sier Gabrielsen.

Bortsett fra venstrekant Christine Sjulstad startet Glassverket med et rent elitelag mot Ramnes. Det betyr blant annet at Sissi Karlsson stod mellom stengene og spilte sin første offisielle kamp for Glassverket. Også hun har slitt med en kneskade hele høsten.

– Det var godt å se Sissi tilbake på banen igjen. Hun hadde mange fine redninger og er naturligvis en god kandidat til troppen mot Halden på onsdag, sier elitetreneren.

PS! Glassverket 2 spilte 28-28 mot Ramnes i sesongens første kamp i september.

Kampfakta: Ramnes – Glassverket 2 25-27 (11-15/13-12)
2. divisjon 2014, avdeling 2. Ramneshallen, søndag 4. januar 2014 kl 18.00.
Toppskårere: Pernille Gran, Ramnes 10 og Mina Gustavsen, Glassverket 11.
Glassverket 2: Sissi Karlsson, Marte Langeli, Tiril Günther Merg 3, Andrea Charlotte Borge, Julia Gellein Vangen 2, Trine Bronsta 5, Eline Rikartsen 2, Charlotte Kristiansen 2, Rebecca Våraker 1, Christine Sjulstad 2, Celine Håkestad, Mina Gustavsen 11.

Av Peter Tubaas