• Pia Narvesen, Renate Saastad Sømme og de andre jentene jubler etter seieren mot Tertnes i november.

– Ett poeng unna perfekt

24.12.14 // Glassverket-trener Kenneth Gabrielsen er strålende fornøyd med høstsesongen, som har gitt nesten maksimal uttelling.

Skrevet av NTH

Glassverket har lagt tidenes poenghøst bak seg, med 17 poeng, åtte strake seirer og ni kamper uten tap – til nå. Det imponerer trener Kenneth Gabrielsen.

– Poengmessig er høstsesongen ett poeng unna perfekt, så det er vi veldig fornøyde med, sier han til glassverketelite.no.

Glassverket har blitt litt bedre på det meste denne høsten.

– Det jeg er mest fornøyd med er at vi utvikler oss måned for måned. Det er naturligvis enkelte dager hvor alt ikke er like bra, men total sett er det en jevn stigning på de tingene vi fokuserer på, sier treneren.

De gode resultatene kom til tross for en trang start på sesongen. Glassverket slo vriene lag som Storhamar, Vipers, Nordstrand og Oppsal på rad og rekke i september.

– Vi kom jo litt skeivt ut. Vi fikk skader på tre-fire nøkkelspillere rett før seriestart og en skikkelig trøkk mot Larvik. Men vi klarer å holde det sammen slik at vi kommer oss gjennom september på en god måte, sier Gabrielsen.

På grunn av landslagsopphold var det bare to seriekamper i oktober, men de endte med en knepen borteseier mot Skrim og kanonseier hjemme mot Stabæk.

– I oktober og november får vi spillere tilbake og presterer enormt godt. I november spiller vi to kamper mot Byåsen og Tertnes på høyt nivå. Vi har en dårlig dag mot Fredrikstad i siste kamp som trekker ned. Men uansett har vi hatt en kjempehøst og fått en stabilitet i prestasjonene som vi kan være stolte av, sier han.

Når serien kastes i gang igjen mot Halden 7. januar, er det gått 44 dager siden forrige seriekamp. Gabrielsen frykter ikke at formen skal svikte.

– Jeg er overhodet ikke redd for det. Vi ønsker å fortsette å utvikle spille vårt. Vi har masse vi kan bli bedre på. Og nå gleder vi oss bare så sinnsykt til å komme i gang. Vi ser fram til å dra til Halden og Larvik og gleder oss til den første hjemmekampen mot Storhamar. Vi har fått en ekstra «boost» etter smellen mot Fredrikstad. Det skal vi bruke for alt det er verdt. Vi skal krumme nakken og stå på som bare det, sier han.

Glassverket ligger på andreplass på tabellen, naturligvis bak Larvik, men fire poeng foran Oppsal på tredje. Målet for sesongen var 26 poeng, noe laget er i god rute til å nå, og vel så det.

– Det er fortsatt målet vårt, men ingen skal være i tvil om at vi har tenkt til å prøve å vinne absolutt alle kamper vi spiller. Vi vil gjerne ligge der vi ligger også når siste seriekamp er spilt, sier Gabrielsen.

Rett før jul landet lagets største profil på Gardermoen med EM-gull rundt halsen. Det var en ekstra bonus og et verdig punktum for en god høst for alle som er glade i Glassverket.

– Det var fantastisk hyggelig og fortjent for Veronica. Hun hadde fjerde mest spilletid av de norske spillerne, og det viser at hun var sentral i å sikre Norge det gullet. Det er stort for Glassverket å ha en EM-gullvinner i våre rekker, sier Gabrielsen.

Av Peter Tubaas