• Veronica Kristiansen kunne juble for sin aller første seniorfinale fredag kveld (arkivfoto).

– Stort å komme til finalen

19.12.14 // Veronica Kristiansen kunne juble for sin aller første mesterskapsfinale etter duellen mot nabolandet fredag kveld.

Skrevet av NTH

Glassverket-spilleren har spilt finaler i aldersbestemt håndball, men det smakte godt da hennes aller første seniorfinale var sikret etter 29-25 mot Sverige fredag kveld.

– Det er veldig stort at vi tok oss til finalen. Det er store sko vi i «nye Norge» skal fylle, så det er sykt deilig at vi er i ferd med å gjøre det og at vi er klare for finale, sier Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

For femte gang på seks forsøk skåret Veronica Kristiansen Norges første mål i en EM-kamp. For femte gang på rad skåret Veronica Kristiansen tre mål i en EM-kamp. Det stod 13-11 til pause.

– Vi var veldig gode fra start, så slipper vi svenskene litt for tett innpå. Men vi har Silje Solberg i mål og Nora Mørk i angrep, som begge har vært utrolig viktige for oss, sier Kristiansen.

Dagens tall er samme sifre Norge tapte med mot Ungarn på onsdag. Norge møter Spania i EM-finalen søndag 21. desember kl 18.00.

– De er veldig flinke til å hoppe i små rom, så forsvaret blir definitivt avgjørende. Vi har møtt dem før, og vunnet, og det kan vi gjøre igjen, sier Kristiansen.

Av Peter Tubaas