• Celine Håkestad og Glassverket 2 vant 39-15 mot Falk i kveld.

Storseier mot Falk

19.12.14 // Gjestene tok ledelsen, men siden var det ingen tvil i høstens siste kamp for Glassverket 2.

Åskollen (glassverketelite.no): Falk ledet 2-0, men Glassverket 2, med fem A-spillere i startoppstillingen, tok raskt kommandoen og ledet 10-2 etter kvarteret.

– Det tok noen minutter før vi ble varme i trøya, men da var det ingen tvil lenger, sier trener Pål Sørum.

Fra elitelaget stilte Eline Rikartsen, Charlotte Kristiansen, Trine Bronsta, Tiril Günther Merg og Julia Gellein Vangen.

– Vi stilte med fem A-spillere, før vi begynte å bytte en del i midten av omgangen. De siste tolv spilte vi med et rent 18-årslag. Dette gjorde vi i begge omgangene, sier Sørum.

Glassverket 2 ledet 21-7 til pause. Og vant til slutt 39-15. Det er ett mål mindre enn i bortekampen i oktober. Men da slapp Glassverket 2 inn 28 mål.

– Målet i dag var å slippe inn mindre enn 18 mål, så jeg er godt fornøyd med at vi holdt den målsettingen, med god margin, sier Pål Sørum.

Etter tolv kamper er Glassverket 2 nummer fire på tabellen med 17 poeng, tre poeng bak lederlagene Pors og Ramnes.

– Det aller viktigste for oss er at 2. divisjonslaget blir en arena hvor våre unge spillere kan utvikle seg sammen med A-spillere. De kan gå foran og vise hvor fokuset bør være og hvor lista må ligge for å prestere på høyt nivå. Men det er godt at det skjer i kombinasjon med gode resultater, sier treneren.

Silje Meese Johannessen har slitt med en ankelskade det siste året, og spilte sin første seniorkamp for Glassverket og hadde en redningsprosent 70 det kvarteret hun spilte.

2. divisjon 2014, avd 2: Glassverket 2 – Falk Horten 39-15 (21-7/18-8)
Glassverket 2: Marte Langeli, Silje Meese Johannessen, Andrea Charlotte Borge 3, Tiril Günther Merg 6, Charlotte Kristiansen, Pernille Borge Karlsen 1, Victoria Ciobanu 2, Celine Håkestad 2, Linn Andreasen 2, Leona Williams 1, Julia Vangen 5, Trine Bronsta 5, Eline Rikartsen 10.

Av Peter Tubaas