• Mot Polen ble det tre mål for Veronica Kristiansen.

Vikki og Norge til semifinale i EM

15.12.14 // Norge slet lenge mot Polen, men klarte å hale i land en 26-24-seier i den femte kampen i EM.

Skrevet av NTH

Med seieren mot Polen er Norge allerede klare for semifinalen på fredag, før den siste kampen i hovedrunden mot Ungarn på onsdag.

– Det er vanvittig deilig å være klar for semifinalen selv om vi har en kamp igjen i mellomspillet, sier Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

Kristiansen spilte fra start for femte gang på rad og har utrolig nok skåret Norges første mål i like mange kamper. Mandag kveld satte hun inn 1-1 etter bare minuttet. Ballen gikk mellom beina på keeper etter et gjennombrudd på venstresiden.

Norge kom fort bakpå mot en av de antatt letteste motstanderne i mesterskapet, og Polen styrte showet i første omgang i Debrecen.

– Det var ingen god kamp av oss, men at vi klarer å snu det er en skikkelig styrke. Vi må jobbe med å være bedre i førsteomgangene våre. Det blir en unødvendig slitekamp, sier hun.

Kristiansen fikk seg en pause midtveis i omgangen. Da Glassverket-spilleren kom innpå igjen satte hun inn Norges 9-13-redusering omtrent på direkten, identisk med sitt første mål. Kristiansen prøvde seg også to ganger med det samme fra høyre, men keeper reddet begge.

Det stod 15-11 til Polen etter første omgang. Norge var ikke a jour før etter 39 minutter, da kampens store spiller, Nora Mørk utliknet til 18-18. Etter det hadde Norge god kontroll på begivenhetene.

– Nora Mørk var outstanding i agrep i dag, sier Glassverket-spilleren.

Kristiansen spilte ikke fra start i andre omgang, men kom innpå etter 44 minutter. Fem minutter før slutt skåret hun sitt tredje da hun la på til 25-22 for Norge med et underarmsskudd. Det betyr at 24-åringen gikk av banen for fjerde kamp på rad med tre skåringer for Norge. Hun er nå oppe i 16 EM-mål totalt.

Neste kamp: Norge – Ungarn, onsdag 17. desember 2014, klokken 2025.

Av Peter Tubaas