• Jublende glade jenter på Glassverket J16 etter tre seirer i Bringserien i helgen.

Trippel-triumf inspirert av EM-Vikki

15.12.14 // Det ble full pott for Glassverket J16 i helgens Bringrunde på hjemmebane, og i kveld skal spillerne se den ene treneren sin i aksjon i EM.

Søndag vant Glassverkets Bring-lag sin tredje strake seier i helgen med sterke 24-22 mot Randaberg.

– Vi spilte glitrende i forsvar, og fulgte dermed opp det gode forsvarsspillet fra Stabæk-kampen. I tillegg stod Malin Lippert glimrende i mål, og Anna Brekke dro mye av lasset framover med åtte skåringer. Vi slapp Randaberg unødvendig nære på slutten, men følte vi hadde kontroll hele veien, og dro det disiplinert i land, oppsummerer trener Espen Rødevand.

Og med trippel Bring-suksess i helgen legger ikke J16-spillerne skjul på at de lar seg inspirere av sin trener Veronica Kristiansen som gjør sine saker godt i EM.

– Det er kjempegøy at hun har spilt så bra. Vi følger nøye med på henne. Også er det kult at hun alltid skårer det første målet, smiler Ane Hovland og Stine Opseth.
Glassverkets landslagsspiller sluttet seg til trenerapparatet til Espen Rødevand og Glassverket J16 i sommer.

– Hun er en ufattelig god spiller og et forbilde for veldig mange. Det er inspirerende å ha henne som trener, sier Ane Hovland.

– Det er klart det er en styrke for oss å ha Veronica på laget. Spillerne ser opp til henne, og hun har mye å lære fra seg, blant annet om dette med å prestere under press. Det har vi mer av i Bring enn vi har i vanlige seriekamper, så vi ser fram til å ha henne tilbake igjen etter mesterskapet, sier Rødevand.

På lørdag var ungjentene skikkelig på hugget og slo Svolvær 32-20 og Stabæk 25-20. Mellom kampene rakk de å sende en videohilsen til Veronica Kristiansen i Ungarn.

– Vi skulle gjerne hatt henne med i helgen. Hun har så mange gode råd og komme med. Men hun har jo mye å gjøre og er en del borte fordi hun er best, og det er utrolig morsomt å se henne på TV også, sier Stine Opseth.

Både Hovland og Opseth har snust på 98-landslaget, og det er ingen tvil om at drømmen er å følge i Kristiansens fotspor.

– Å få spille EM eller VM for Norge en gang, hadde vært ufattelig moro. Men det er bare å fortsette å trene og være tålmodig, vente på muligheten og gripe den når den kommer, sier Hovland.

Hun er den som er nærmest en plass på laget, som skal ut i EM-kvalifisering i Georgia i mars. Hun var med på et tiltak i Oslo for to uker siden, men var ikke blant de 16 som reiste på samling i Spania noen dager senere.

– Jeg er ikke så langt unna, men jeg skal fortsette å kjempe for en plass på laget. Det hadde vært helt sinnsykt å få spille med det norske flagget på brystet. Jeg skal bli en av de to strekspillerne på det laget, smiler en bestemt Ane Hovland.

Når treningen er over klokken 18 i kveld kommer garantert J16-spillerne til å kjappe seg hjem for å se Vikki og Norge mot Polen kl 18.15.

– Ja, vi må ha med oss alt fra EM. Da legger vi fra oss mobilen til og med, og studerer spillet i detalj. Det samspillet 90-91-rekka på landslaget har, er helt rått, sier Ane Hovland.

Når skal vi begynne å snakke om 98-rekka, da?

– Hehe, det må være når vi har blitt store og sterke nok, ler Hovland og Opseth.

Av Peter Tubaas