• Veronica Kristiansen og Norge tok sin fjerde strake seier i EM (arkivfoto).

Drama for Norge og Vikki i EM

13.12.14 // For tredje kamp på rad ble det tre mål på Veronica Kristiansen, i en spennende kamp mot Spania som ble avgjort helt på tampen.

Skrevet av NTH

Det gjenstår to kamper i hovedrunden, men 29-26-seieren mot Spania var en nøkkelkamp for avansement til semifinalen.

– Jeg er sinnsykt stolt av laget i dag. Vi står sammen og klarer å dra det i land. Forsvaret løfter seg siste minuttene, når det virkelig gjelder, sammen med Silje i mål, sier Veronica Kristiansen til glassverketelite.no.

Glassverket-spilleren startet og spilte fram til 23 minutter i første omgang. I andre kom hun inn i forsvar med 14 minutter igjen å spille, men måtte ut ikke lenge etter med en streng tominutter. Litt senere fikk hun sjansen fra syvmeteren, men måtte se keeperen redde.

– Jeg tenker ikke noe på de to situasjonene nå, det har ingenting å si nå som vi vant, sier hun.

For fjerde kamp på rad skåret Veronica Kristiansen først på Norge, og skåret totalt tre ganger. Hun knallet ballen i mål til venstre for keeper fra ni meter, før hun rett etter reduserte til 2-3 med et gjennombrudd. Etter kvarteret kunne Kristiansen nok en gang gå opp på ni meter og utlikne til 9-9, men denne gangen inne ved den andre stolpen. 24-åringen hadde også flere gode utspill til kantene.

Det stod 16-16 til pause, og 26-27 da Kristiansen tok straffen like før slutt. Nora Mørk satte to på tampen og sikret Norge seieren. Men det var Betina Riegelhuth som imponerte alle mest i dag, og mot Spania banket hun syv baller i nettmaskene.

– Jeg har skrytt av Betina tidligere denne uken, men herregud, i dag var hun fantastisk, sier Kristiansen.

Hjemme i Norge spilte J16-laget til Glassverket Bringserien på hjemmebane og vant begge sine kamper i dag. I tillegg rakk de å sende en videohilsen via Drammens Tidende til sin trener Vikki.

– Jeg fikk sett videoen rett før kampen. Det er en fantastisk gjeng, og det var superhyggelig at de tenker på meg mens de selv har viktige kamper i helgen. Jeg er meget stolt av å være med den gjengen, sier Veronica Kristiansen.

Av Peter Tubaas