• Ane Hovland jubler for ett av sine ni mål mot Stabæk i kveld.

– Sykt deilig å vinne

13.12.14 // Ane Hovland og Glassverkets J16-lag jublet ellevilt etter den taktiske seieren mot Stabæk i lørdagens andre Bring-kamp.

Skrevet av NTH

Åskollen (glassverketelite.no): Med 25-20 mot Stabæk satte J16-laget punktum for en perfekt Bring-lørdag, som startet med 32-20 mot Svolvær hjemme i Glassverket-hallen.

– Det var sykt deilig å vinne mot Stabæk, rett og slett kjempemoro. De var ganske tøffe i kjeften, så det var deilig å bare kjøre over dem i andre omgang, sier nimålsskårer Ane Hovland.

Glassverket startet godt mot Stabæk, men bæringene tok over og hjemmelaget lå tre mål bak etter 20 minutter.

– Vi stresset for mye og tok oss ikke god nok tid i angrep og fikk kontringer i mot. Man blir alltid litt bekymret når man ligger under. Men det handler egentlig bare om å ikke gi seg, og jeg synes vi hentet oss godt inn igjen. Dette var en skikkelig lagseier, sier Hovland.

Etter pause tok Glassverket ut playmakeren til Stabæk og lykkes så til de grader med den forsvarstaktikken. Vertene ledet 6-0 før det var gått ti minutter.

– Vi ville ligge lavt så lenge som mulig og ventet bevisst med å bruke det kortet til etter pause. Vi er veldig fornøyde med hvordan den taktikken fungerte. Når de i tillegg la seg ut på Stine Opseth, ble det veldig god plass for de andre framover. Og med en så god linjespiller som Ane Hovland blir det mye mål i en sånn situasjon, sier trener Espen Rødevand.

I lørdagens første kamp stod det 15-11 til pause mot Svolvær etter en relativt jevnspilt første omgang. Men etter pause ble det andre boller.

– Vi fant ut av deres offensive formasjon og kjørte fra dem. Også her leverer vi en god andre omgang. Vi er godt trente og har mange spillere å rullere med, mens Svolvær ikke hadde så mange å velge blant. Men de var ikke noe dårlig lag de heller, så vi er fornøyd med å vinne så klart, sier Rødevand.

Mellom kampene rakk Glassverket-spillerne å sende en videohilsen til sin andre trener, Veronica Kristiansen, og fikk til og med en hilsen tilbake fra Glassverket-stjernen før kampen mot Spania.

– Det var utrolig kult. Det var kjempegøy at hun fikk det med seg før kampen. Da gikk hun kanskje inn i kampen med noe positivt. Vi støtter henne hele veien, sier Stine Opseth.

I kveld skal J16-laget lade batteriene, slik at de er klare til morgendagens gruppefinale mot Randaberg, som også har vunnet sine to kamper i dag.

– Vi skal spise sunt og holde oss unna godteri og legge oss tidlig, men først skal vi se Norge – Spania i reprise. Du må ikke si hvordan det har gått, smiler Opseth og Hovland.

Av Peter Tubaas